Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

σαλατα με κινοα, ρεβιθια, σιταρι και λαδοτυρι πανε

σαλάτα με κινόα
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Courses
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 1 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 32 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Super food σαλάτα, με όσπρια αλλά και λαδοτύρι πανέ. Αν θέλετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 διαφορετικά σουσάμια (λευκό και μαυροσούσαμο) για ακόμα περισσότερη γεύση.
Υλικά
    Για τη σαλάτα
    Για το λαδοτύρι πανέ
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κινόα, πλυμμένη
  • φλιτζ. τσαγιού νερό
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ρεβίθια, βρασμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σιτάρι, βρασμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο από το βάζο με το λαδοτύρι
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκια, ψιλοκομμένα
  • ½ σελινόριζα, τριμμένη στο χοντρό του τρίφτη
  • 1 πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες
  • ½ ματσάκι μαϊντανό (μόνο φύλλα), ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 300 γρ. λαδοτύρι
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σουσάμι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Οδηγίες
    Για το λαδοτύρι πανέ:
  1. blank Στραγγίζω το λαδοτύρι από το βάζο του και το αφήνω στην άκρη. Βάζω σε ένα κατσαρολάκι αρκετό ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Αραδιάζω 3 μπολάκι μπροστά μου και στο ένα βάζω το αλεύρι, στο δεύτερο τα χτυπημένα αυγά και στο τρίτο το σουσάμι. Πανάρω τους κύβους του τυριού, πρώτα στο αλεύρι, μετά στα αυγά και τέλος στο σουσάμι.
  2. blankΤηγανίζω λίγους λίγους τους κύβους τυριού μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τους βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τους αφήνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.
  3. Για τη σαλάτα:
  4. blank Βάζω σε μια κατσαρολίτσα το μετρημένο νερό και την κινόα. Αφήνω να πάρει βράση το νερό, χαμηλώνω αρκετά τη φωτιά, σκεπάζω την κατσαρόλα και αφήνω την κινόα να βράσει για 15 λεπτά. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνω σκεπασμένη στην άκρη μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό και να κρυώσει.
  5. blankΣε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω 2-3 κουταλιές από το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω φρέσκα κρεμμυδάκια και την σελινόριζα και σοτάρω για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω τις πιπερίτσες και αλατοπιπερώνω. Ανακατεύω για 1-2 λεπτά και αποσύρω από τη φωτιά.
  6. blankΑνοίγω την κατσαρόλα με την κινόα και με ένα πηρούνι ανακατεύω καλά και την αδειάζω στο μπολ που θα την σερβίρω.
  7. blankΠροσθέτω το μείγμα του τηγανιού, τα ρεβίθια, το σιτάρι, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ραντίζω το υπόλοιπο ελαιόλαδο που περιέχει το λαδοτύρι και ανακατεύω καλά.
  8. blankΣκορπίζω το παναρισμένο λαδοτύρι και σερβίρω αμέσως.
Keywords: στα κινοα

Σας ευχαριστώ!