Print Options:

Σαλάτα με καρπούζι και γραβιέρα Κρήτης

Σαλάτα με καρπούζι και γραβιέρα Κρήτης
Ratings 5 from 1 votes
Δυσκολία Intermediate
Time
Prep Time: 10 mins Total Time: 10 mins
Servings 4
Best Season Summer
Υλικά
  • 250 γρ. ρόκα, καθαρισμένη και πλυμένη
  • 10 μικρά ντοματίνια, πλυμένα
  • 250 γρ. καρπούζι, σε μπαλίτσες (αν δεν έχετε κουτάλι παριζιέν μπορείτε να το κόψετε σε μικρούς κύβους
  • 200 γρ. γραβιέρα Κρήτης, κομμένη σε κύβους + 2 κουτ. σούπας τριμμένη
  • Για τη βινεγκρέτ
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  • 2 κουτ. σούπας πρόβειο γιαούρτι
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό λευκό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blank Βάζω σε μια μεγάλη σαλατιέρα όλα τα υλικά της σαλάτας και ανακατεύω καλά με τα χέρια. Ρίχνω όλα τα υλικά της βινεγκρέτ σε ένα μπλέντερ και πολτοποιώ μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή σάλτσα. Ραντίζω τη σαλάτα και σερβίρω αμέσως.
Keywords: καρπουζι γραβιερα κρητης
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/salata-me-karpouzi-kai-graviera-kritis/

Σας ευχαριστώ!