Print Options:

Ρολό μελιτζάνας με μοτσαρέλα και ντομάτα

Ρολό μελιτζάνας με μοτσαρέλα και ντομάτα
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 20 20 mins Cook Time: 20 20 mins Rest Time: 1 1 hr Total Time: 1 hr 40 mins
Servings 4
Υλικά
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα
  • 200 γρ. μοτσαρέλα Arla, κομμένη σε χοντρά κομμάτια
  • 2 κόκκινες ντομάτες, κομμένες σε φέτες
  • 80 γρ. σκληρό τυρί Δανίας Arla, τριμμένο
  • 50 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 50 γρ. βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Φύλλα βασιλικού
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C ψήσιμο πάνω κάτω. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου. Ανακατεύω το λιωμένο βούτυρο με το ελαιόλαδο.

  2. Πλένω τη μελιτζάνα, τη σκουπίζω και την κόβω σε λεπτές φέτες πάχους ½ εκ. Τις τοποθετώ σε μονή στρώση στη λαμαρίνα, αλείφω με το λιωμένο βούτυρο και στις δύο πλευρές, πασπαλίζω με τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ψήνω τις μελιτζάνες για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζω από το φούρνο και τις αφήνω να κρυώσουν.

  3. Τοποθετώ ένα αντικολλητικό χαρτί στον πάγκο της κουζίνας και στρώνω τις μελιτζάνες, φροντίζοντας οι φέτες να μισοκαλύπτουν η μια την άλλη, σχηματίζοντας ένα παραλληλόγραμμο.

  4. Πασπαλίζω την επιφάνεια με το μισό σκληρό τυρί, στρώνω τις φέτες μοτσαρέλας, τις ντομάτες και λίγα φύλλα βασιλικού. Τυλίγω (με τη βοήθεια του χαρτιού) σε σφιχτό ρολό, πασπαλίζω με τη φρυγανιά και το υπόλοιπο σκληρό τυρί και κατόπιν το τυλίγω με το χαρτί και με μεμβράνη. Βάζω το ρολό στο ψυγείο για 1 ώρα.

  5. Ρολό μελιτζάνας με μοτσαρέλα και ντομάτα

    Αφαιρώ τη μεμβράνη και το χαρτί, ραντίζω με όσο βούτυρο μου έχει απομείνει και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C αερόθερμο για 20 λεπτά.

Keywords: ρολό, μελιτζάνες, μοτσαρέλα, μεζές, ντομάτα, καλοκαιρινό,

Σας ευχαριστώ!