Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ρολό με μπρόκολο και λιαστές ντομάτες

Ρολό με μπρόκολο και λιαστές ντομάτες
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 45 λεπ Total Time: 1 ώρα 15 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
    Για τη γέμιση
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 3 μέτρια κεφάλια μπρόκολο (μόνο τις φουντίτσες, χωρίς τα κοτσάνια), καθαρισμένα και χωρισμένα σε όσο πιο μικρά μπουκετάκια μπορούμε
  • 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού λιαστές ντομάτες, καλά στραγγισμένες από το λάδι τους και ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος (χωρίς τα κοτσάνια)
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 100 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας μας, τριμμένη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το ρολό
  • 1 έτοιμο χωριάτικο φύλλο για πίτες (οι συσκευασίες περιλαμβάνουν συνήθως 2 φύλλα, από τα οποία θα χρειαστούμε το ένα) ή 1 έτοιμο φύλλο σφολιάτας
  • λίγο ελαιόλαδο, για το άλειμμα του ταψιού
  • 1 κρόκος αυγού, κατά προτίμηση βιολογικού
Εκτέλεση
    Γέμιση
  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα μπουκετάκια του μπρόκολου μαζί με αλάτι και πιπέρι, για 6 - 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς στα υγρά που θα βγάλουν. Όταν σωθούν τα υγρά προσθέτω ή το γιαούρτι, τις λιαστές ντομάτες και τον άνηθο, ανακατεύω καλά και αποσύρω το σκεύος από τη φωτιά. Αφήνω το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

  2. Χτυπάω τα αυγά σε ένα μπολ και τα αδειάζω στο μείγμα του μπρόκολου μαζί με την τριμμένη γραβιέρα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω καλά.

  3. Ρολό
  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Λαδώνω ελαφρώς ένα μέτριο ταψί.

  5. Σε μια επίπεδη επιφάνεια στρώνω το χωριάτικο φύλλο (ή το φύλλο σφολιάτας). Αδειάζω το μείγμα της γέμισης κατά μήκος της μακριάς πλευράς του και στη συνέχεια τυλίγω το φύλλο σε ρολό, φέρνοντας τις πλαϊνές άκρες προς τα μέσα καθώς ρολάρω, για να σφραγίσω τη γέμιση.

  6. Μεταφέρω προσεκτικά το ρολό στο λαδωμένο ταψί και το αλείφω με τον κρόκο. Βάζω το ταψί σε ένα από τα μεσαία ράφια του φούρνου και ψήνω το ρολό για 40 - 45 λεπτά, μέχρι το φύλλο να αποκτήσει μια ωραία ρόδινη κρούστα. Το αφήνω να κρυώσει ελαφρώς και το σερβίρω, κομμένο σε φαρδιές φέτες.

Keywords: ρολο με μπροκολο λιαστες ντοματεσ

Σας ευχαριστώ!