Print Options:

Ρεβιθοκεφτέδες Σιφναίικοι

Ρεβιθοκεφτέδες Σιφναίικοι
Ratings 5 from 1 votes
Cooking Method
Δυσκολία Intermediate
Time
Prep Time: 15 mins Cook Time: 90 mins Rest Time: 8 hrs Total Time: 9 hrs 45 mins
Servings 4
Best Season Suitable throughout the year
Υλικά
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ρεβίθια, μουσκεμένα αποβραδίς
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ (ή 4 - 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές ροδέλες)
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα από φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • ⅓ κουτ. γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη
  • ⅓ κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλεύρι για όλες τις χρήσεις, για το αλεύρωμα
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
  1. Ξεπλένω τα μουσκεμένα ρεβίθια και τα τρίβω λίγο για να φύγουν τα χοντρά φλούδια. Τα ξεπλένω πάλι και τα ρίχνω σε κατσαρόλα με φρέσκο κρύο νερό, να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Όταν πάρουν την πρώτη βράση, χαμηλώνω τη φωτιά και τα ξαφρίζω. Μετά προσθέτω το λάδι, το κρεμμύδι και πιπέρι.

  2. Τα αφήνω σε μέτρια φωτιά, να βράσουν μέχρι να χυλώσουν, να μαλακώσουν αλλά να μην λιώσουν. Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνω, τα περνάω από το μύλο των λαχανικών και τα βάζω σε ένα μπολ. Προσθέτω το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το δυόσμο, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο. Ανακατεύω καλά και αφήνω το μείγμα να κρυώσει. Αν το μείγμα δεν είναι πολύ πηχτό, προσθέτω 2 - 3 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά.

  3. Κατόπιν πλάθω μικρούς κεφτέδες, τους αλευρώνω, τους τινάζω να φύγει το περιττό αλεύρι και τους τηγανίζω σε καυτό ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.

  4. Τους στραγγίζω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τους σερβίρω με βραστά χόρτα εποχής και, αν θέλω, με γιαούρτι.

Keywords: ρεβιθοκεφτεδες σιφναιϊκοι
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/revithokeftedes-sifnaiikoi/

Σας ευχαριστώ!