Print Options:

Ρεβίθια με τόνο και σάλτσα αντζούγιας

Ρεβίθια με τόνο και σάλτσα αντζούγιας
Ratings 4 from 1 votes
Cooking Method
Time
Prep Time: 15 15 mins Cook Time: 88 88 mins Rest Time: 12 12 hrs Total Time: 13 hrs 43 mins
Servings 5
Υλικά
  • 250 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα
  • 250 γρ. τόνος κονσέρβας σε λάδι, καλά στραγγισμένος και ψιλοκομματιασμένος
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μικρούς κύβους
  • 1 μικρό μαρούλι, χωρισμένο στα φύλλα του, ψιλοκομμένο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • Για τη σάλτσα αντζούγιας
  • 6 φιλέτα αντσούγιας σε λάδι, καλά στραγγισμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδου, κομμένη στη μέση
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Ρεβίθια
  1. Μουσκεύω αποβραδίς τα ρεβίθια σε άφθονο κρύο νερό. Τα ξεπλένω καλά και τα βάζω σε μια κατσαρόλα. Τα καλύπτω με άφθονο κρύο νερό, τα αφήνω να πάρουν μια βράση και ξαφρίζω για μερικά λεπτά, μέχρι να σταματήσει να παράγεται αφρός. Μετριάζω τη φωτιά και βράζω τα ρεβίθια για 1 - 1½ ώρα (ανάλογα με το πόσο βραστερά είναι), μέχρι να μαλακώσουν. Τα τελευταία 5 λεπτά αλατίζω.

  2. Στραγγίζω τα ρεβίθια και τα αφήνω να κρυώσουν τελείως. Τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω τον τόνο, τα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια, τις πιπεριές, το μαρούλι και το μαϊντανό. Ανακατεύω καλά.

  3. Σάλτσα αντζούγιας
  4. Βάζω στο μπλέντερ (ή στο μούλτι) τις αντζούγιες, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξίδι και άφθονο πιπέρι και τα χτυπάω καλά, μέχρι να φτιάξω μια λεία πάστα.

  5. Αδειάζω τη σάλτσα στη σαλάτα, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως.

Keywords: ρεβίθια με τόνο,σάλτσα αντζούγιας

Σας ευχαριστώ!