Σε ένα μπολάκι χτυπάω με ένα πιρούνι όλα τα υλικά της βινεγκρέτ.
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ρίχνω όλα τα υλικά (λάχανο άσπρο και κόκκινο, μαρούλι, καρότα, μήλο, ραπανάκια, σέλερι, μαϊντανό και σταφίδες) και ανακατεύω καλά.
Περιχύνω με τη βινεγκρέτ και σερβίρω.
DR ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ Εξαιρετική σαλάτα που μπορεί να συνοδεύσει οποιοδήποτε γεύμα μας καθώς τα λαχανικά αποτελούν απαραίτητο μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής. Συγκεκριμένα, το μαρούλι είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, βιταμίνης Κ, φυλλικού οξέος, βιταμίνης C, καλίου, μαγγανίου και χρωμίου. Ακόμα, καταπολεμά τη δυσκοιλιότητα λόγω των φυτικών ινών που περιέχει, προφυλάσσει από καρκίνο εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας σε καροτενοειδή, ενώ αρκετες επιστημονικές μελέτες υποστηρίζουν πως προλαμβάνει τη νόσο Αλτσχάιμερ, εξαιτίας του φυλλικού οξέος, που μειώνει τα επίπεδα της ομοκυστεΐνης και συμβάλλει στην υγεία των νευρικών κυττάρων του εγκεφάλου. Τέλος, η προσθήκη της βινεγκρέτ από πορτοκάλι προσδίδει στη σαλάτα επιπλέον αντιοξειδωτική βιταμίνη C, η οποία συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος.
Σας ευχαριστώ!