Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πουρές πατάτας, ο κλασικός

Πουρές πατάτας, ο κλασικός
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 30 λεπ Total Time: 40 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 1 κιλό πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές
  • 250 ml γάλα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • μοσχοκάρυδο, σκόνη
Εκτέλεση
  1. Πλένω πολύ καλά τις πατάτες, χωρίς να τις ξεφλουδίσω και τις βάζω σε μια μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη με νερό. Αφήνω τις πατάτες να βράσουν για 20-30 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθός τους) μέχρι να μαλακώσουν. Κατά τη διάρκεια του βρασμού, τσιμπάω με ένα πιρούνι για να δω αν έχουν βράσει.

  2. Σουρώνω σε ένα σουρωτήρι και τις ξεφλουδίζω. Τις περνάω από πρέσα του πουρέ ή μύλο για να πολτοποιηθούν. Προσθέτω το βούτυρο, το γάλα, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύω καλά.
    Αν δεν σερβίρω αμέσως, σκεπάζω με μεμβράνη η οποία εφάπτεται στην επιφάνεια του πουρέ για να αποφύγω τη δημιουργία κρούστας.

Keywords: πουρές πατάτας,κλασσικός πουρές,εύκολος πουρές

Σας ευχαριστώ!