Print Options:

Πλιγούρι με πρασινάδες

Πλιγούρι με πρασινάδες
Ratings 5 from 1 votes
Cooking Method
Time
Prep Time: 10 10 mins Rest Time: 20 20 mins Total Time: 30 mins
Servings 4
Υλικά
  • 450 γρ. πλιγούρι, απλό
  • 500 ml βραστό νερό
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού άνηθο, ψιλοκομμένο (χωρίς τα χονδρά κοτσάνια)
  • 1 ματσάκι μυρώνια, χωρίς τα χονδρά κοτσάνια, ψιλοκομμένα (προαιρετικά, αν βρούμε)
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το πλιγούρι και προσθέτω το βραστό νερό. Ανακατεύω με ένα κουτάλι και αφήνω κατά μέρος για 20 λεπτά, μέχρι το πλιγούρι να απορροφήσει όλο το νερό, να φουσκώσει και να μαλακώσει.

  2. Στραγγίζω το πλιγούρι σε λεπτή σήτα, πιέζοντάς το απαλά με μια ξύλινη κουτάλα, ώστε να το στύψω ελαφρά αλλά να μην το λιώσω. Προσθέτω το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό, τον άνηθο, τα μυρώνια (αν τα χρησιμοποιήσω), αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.
    Αδειάζω το πλιγούρι σε μια φαρδιά πιατέλα και σερβίρω.

Note

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Όταν πρόκειται να το σερβίρω, ζεσταίνω 40 ml ελαιόλαδο σε μια μέτρια κατσαρόλα, και, όταν κάψει ρίχνω το πλιγούρι. Το ανακατεύω έντονα για 1 λεπτό με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γυαλίσει από το λάδι και να γίνει ακόμα πιο σπυρωτό (ταυτόχρονα, αυτό το ελαφρύ σοτάρισμα θα το νοστιμίσει ακόμα περισσότερο). Αποσύρω και το σερβίρω.

Keywords: πλιγουρι με πρασιναδες

Σας ευχαριστώ!