Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πλιγούρι με μύδια και άνηθο

Πλιγούρι με μύδια και άνηθο
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 30 λεπ Total Time: 40 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 500 γρ. μύδια Ολυμπιάδας, με το κέλυφος, πλυμένα
  • 500 γρ. μύδια Ολυμπιάδας, ψίχα
  • 300 γρ. πλιγούρι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 ντομάτα, ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη, ψιλοκομμένη
  • 1 πεπεροτσίνο (καυτερή πιπερίτσα), ολόκληρο
  • 200 ml κρασί λευκό ή ρετσίνα
  • 1.250 ml καυτό ζωμός λαχανικών
  • 1 ματσάκι άνηθο (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά. Ρίχνω τα κρεμμύδια (ξερό και φρέσκα) και σοτάρω για 2-3 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν. Προσθέτω το σκόρδο και την πιπερίτσα και σοτάρω για 1 λεπτό ακόμα. Ρίχνω το πλιγούρι και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας. Σβήνω με το κρασί ή τη ρετσίνα και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω την ψιλοκομμένη ντομάτα, τον ζωμό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύω για 2 λεπτά και χαμηλώνω τη φωτιά.

  2. Αφήνω το πλιγούρι να βράσει μέχρι να απορροφήσει σχεδόν όλο το ζωμό. Προσθέτω τα μύδια, ανακατεύω καλά και μαγειρεύω για 4 λεπτά ακόμα. Τα μύδια δεν πρέπει να μαγειρευτούν περισσότερο γιατί θα σκληρύνουν.

  3. Αποσύρω από την φωτιά, προσθέτω τον άνηθο και σερβίρω αμέσως.

Keywords: πλιγούρι με μύδια,άνηθο

Σας ευχαριστώ!