Print Options:

Πίτσα τάρτα με ντοματίνια και χαλούμι

Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 20 20 mins Cook Time: 35 35 mins Rest Time: 1 1 hr Total Time: 1 hr 55 mins
Servings 6
Υλικά
    Για τη ζύμη
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 60 γρ. μαγιονέζα premium, Κύκνος
  • 60 γρ. βούτυρο, κομμένο σε μικρούς κύβους, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου για 1 ώρα
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το άλειμμα της ταρτιέρας
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • Για τη γέμιση
  • 300 γρ. πολύχρωμα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 100 γρ. κέτσαπ, Κύκνος
  • 20 ml πετιμέζι
  • 60+40 γρ. μουστάρδα απαλή, Κύκνος
  • 200 γρ. χαλούμι, κομμένο σε κύβους
  • Φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
    Για τη ζύμη
  1. Βάζω σε ένα μπολ το βούτυρο, τη μαγιονέζα και το γιαούρτι και δουλεύω με τη σπάτουλα μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν τη μορφή κρέμα. Κοσκινίζω το αλεύρι επάνω από το μπολ, προσθέτω το αλάτι και ανακατεύω με την σπάτουλα μέχρι να αναμειχθούν. Αδειάζω τα υλικά στον πάγκο της κουζίνας και ζυμώνω μέχρι να ενοποιηθούν. Πλάθω τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγω με διάφανη μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον πριν την χρησιμοποιήσω.

  2. Ξετυλίγω τη ζύμη επάνω σε μια επίπεδη και ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια την ανοίγω με τον πλάστη σε φύλλο και μεταφέρω σε λαδωμένη ταρτιέρα διαμέτρου 28 εκ. Με ένα πηρούνι, τρυπάω διάσπαρτα τη βάση και αφήνω στην άκρη.

  3. Για την πίτσα-τάρτα
  4. Απλώνω στην κέτσαπ, τα 60 γρ. μουστάρδα και το πετιμέζι. Κόβω τα ντοματίνια στη μέση και τα σκορπίζω στην τάρτα. Αλατίζω και ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά.

  5. Βγάζω την τάρτα από το φούρνο, σκορπίζω το χαλούμι και το δυόσμο και συνεχίζω το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμη.

Keywords: πίτσα, τάρτα, ντοματίνια, χαλούμι, μαγιονέζα, μουστάρδα, κέτσαπ, δυόσμος, γιαούρτι,

Σας ευχαριστώ!