Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πίτσα με θαλασσινά και τραγανή βάση από αραβική πίτα

Πίτσα με θαλασσινά και τραγανή βάση από αραβική πίτα
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 50 λεπτά.
Servings 6
Υλικά
  • 500 γρ. μικρού μεγέθους καλαμαράκια, κατεψυγμένα και ξεπαγωμένα, καθαρισμένα
  • 400 γρ. μικρές γαρίδες (φρέσκες ή κατεψυγμένες), καθαρισμένες από κεφάλια, κελύφη και ουρές
  • 2 αραβικές πίτες μεγάλου μεγέθους (ή 4 – 6 μεσαίου μεγέθους)
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες, λιωμένες στο μπλέντερ
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • 400 γρ. κατεψυγμένα μύδια ψίχα
  • 3 – 4 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φύλλα βασιλικού (ή δυόσμου), ψιλοκομμένα
  • 50 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμα, για το ταψί
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Χωρίζω τα καλαμαράκια σε κορμούς και πλοκάμια. Κόβω τους κορμούς σε ροδέλες και αφήνω τα πλοκάμια ολόκληρα. Κόβω τις γαρίδες σε μέτριες φέτες.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC.

  2. Λαδώνω το μεγάλο ορθογώνιο ταψί του φούρνου και απλώνω εκεί τις αραβικές πίτες, σε μονή στρώση. Τις καλύπτω καλά με τις λιωμένες ντομάτες και πασπαλίζω με την ξερή ρίγανη.

  3. Σε κάθε πίτσα μοιράζω τα καλαμαράκια (ροδέλες και πλοκάμια), τις κομμένες γαρίδες και τα μύδια. Από πάνω σκορπίζω το σκόρδο και το βασιλικό (ή το δυόσμο), αλατοπιπερώνω και ραντίζω με το ελαιόλαδο.

  4. Βάζω το ταψί σε ένα από τα χαμηλά ράφια του φούρνου και ψήνω τις πίτσες για περίπου 15 λεπτά. Τις σερβίρω ζεστές ή χλιαρές.

Keywords: πίτσα με θαλασσινά,τραγανή βάση από αραβική πίτα

Σας ευχαριστώ!