Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πιτσάκια κολοκυθιού με μοτσαρέλα, αμύγδαλα και ελαιόλαδο βασιλικού

Πιτσάκια κολοκυθιού με μοτσαρέλα, αμύγδαλα και ελαιόλαδο βασιλικού
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 15 λεπ Total Time: 45 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 4 μεγάλα, στρογγυλά κολοκύθια
  • 200 γρ. ταλαγάνι, κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 50 γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • 80 ml ελαιόλαδο SPARTA BASIL
  • 10 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • Φύλλα από 5-6 κλαδάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blankΠροθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου.
  2. blankΠλένω και σκουπίζω τα κολοκύθια και τα κόβω σε χοντρές, στρογγυλές φέτες περίπου 1 εκ. πάχος. Τις ραντίζω με λίγο από το ελαιόλαδο και τις απλώνω σε μονή στρώση στη λαμαρίνα. Ψήνω τα κολοκύθια για 30 λεπτά.
  3. blank

    Βγάζω τη λαμαρίνα από το φούρνο και μοιράζω το ταλαγάνι, τα ντοματίνια και τα αμύγδαλα. Πασπαλίζω με την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και επαναφέρω στο φούρνο. Συνεχίζω το ψήσιμο για 15 λεπτά.

  4. Βγάζω τα πιτσάκια από το φούρνο, ραντίζω με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζω με τα μυρωδικά.
Keywords: πιτσάκια κολοκυθιού μοτσαρέλα

Σας ευχαριστώ!