Print Options:

Πιτσάκια κολοκυθιού με μοτσαρέλα, αμύγδαλα και ελαιόλαδο βασιλικού

Πιτσάκια κολοκυθιού με μοτσαρέλα, αμύγδαλα και ελαιόλαδο βασιλικού
Ratings 4 from 1 votes
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Intermediate
Time
Prep Time: 30 30 mins Cook Time: 15 15 mins Total Time: 45 mins
Servings 4
Best Season Suitable throughout the year
Υλικά
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 4 μεγάλα, στρογγυλά κολοκύθια
  • 200 γρ. ταλαγάνι, κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 50 γρ. αμύγδαλα, ασπρισμένα
  • 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα, γλυκιά
  • 80 ml ελαιόλαδο SPARTA BASIL
  • 10 φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
  • Φύλλα από 5-6 κλαδάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Τα βήματα που θα ακολουθήσουμε είναι:
  1. blankΠροθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί τη λαμαρίνα του φούρνου.
  2. blankΠλένω και σκουπίζω τα κολοκύθια και τα κόβω σε χοντρές, στρογγυλές φέτες περίπου 1 εκ. πάχος. Τις ραντίζω με λίγο από το ελαιόλαδο και τις απλώνω σε μονή στρώση στη λαμαρίνα. Ψήνω τα κολοκύθια για 30 λεπτά.
  3. blank

    Βγάζω τη λαμαρίνα από το φούρνο και μοιράζω το ταλαγάνι, τα ντοματίνια και τα αμύγδαλα. Πασπαλίζω με την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και επαναφέρω στο φούρνο. Συνεχίζω το ψήσιμο για 15 λεπτά.

  4. Βγάζω τα πιτσάκια από το φούρνο, ραντίζω με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και πασπαλίζω με τα μυρωδικά.
Keywords: πιτσάκια κολοκυθιού μοτσαρέλα

Σας ευχαριστώ!