Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές

Πιπεριές Φλωρίνης γεμιστές
Αξιολογήσεις 5 από 2 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 20 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 1 κιλό μέτριες πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
  • ½ ματσάκι μαϊντανό (τα φύλλα), ψιλοκομμένα
  • ½ ματσάκι δυόσμο (τα φύλλα), ψιλοκομμένα
  • 3 μεγάλες ντομάτες, ώριμες, ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες, μαζί με το χυμό τους
  • 300 γρ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα
  • 2 κουτ. σούπας κουκουνάρια, ελαφρώς καβουρδισμένα στο γκριλ για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν απαλά
  • ½ φλιτζ. τσαγιού μαύρες σταφίδες
  • 200 ml ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Πλένω και σκουπίζω καλά τις πιπεριές. Κόβω τα «καπάκια» τους (τα οποία αφήνω στην άκρη) και αφαιρώ από το εσωτερικό τις μεμβράνες και τα σπόρια.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το μαϊντανό, το δυόσμο, τις τριμμένες ντομάτες και το λιωμένο σκόρδο. Ανακατεύω καλά. Προσθέτω το ρύζι, τα κουκουνάρια, τις σταφίδες, 50 ml από το λάδι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180ºC. Γεμίζω τις πιπεριές Φλωρίνης κατά τα 3/4 με το μείγμα που ετοίμασα, τις ξαπλώνω στο ταψί με προσοχή για να μην βγει έξω η γέμιση και τις κλείνω ξανά με τα καπάκια τους. Ρίχνω στο ταψί 1 νεροπότηρο χλιαρό νερό, τις περιχύνω με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις πασπαλίζω με το τυρί.

  4. Βάζω το ταψί στο μεσαίο ράφι του φούρνου και ψήνω το φαγητό για περίπου 1 ώρα, μέχρι οι φλούδες από τις πιπεριές να ζαρώσουν καλά και σε ορισμένα σημεία να ροδίσουν έντονα. Αφήνω το φαγητό να κρυώσει καλά και σερβίρω. Ιδανικά, το σερβίρω την επόμενη ημέρα, όπως συνηθίζεται με τα λαδερά.

Keywords: πιπεριες φλωρινης γεμιστεσ

Σας ευχαριστώ!