Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πιλάφι με σπαράγγια και αρώματα εσπεριδοειδών

Πιλάφι με σπαράγγια και αρώματα εσπεριδοειδών
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 25 λεπ Total Time: 35 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 400 γρ. ρύζι Καρολίνα Χαλάστρας
  • 400 γρ. σπαράγγια
  • 1500 ml ζωμό λαχανικών
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο λάιμ
  • 2 κουτ. σούπας ταχίνι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικά)
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω τον ζωμό λαχανικών να βράσει. Ρίχνω το ρύζι και μαγειρεύω για 20 λεπτά.

  2. Παράλληλα, καθαρίζω τα σπαράγγια και κόβω τα πολύ χοντρά και σκληρά κοτσάνια τους. Βάζω το μισό ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο γουόκ ή αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί. Ρίχνω τα σπαράγγια και τα σοτάρω για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνω με το χυμό πορτοκαλιού και αλατοπιπερώνω. Προσθέτω το ταχίνι, τη μουστάρδα και 2-3 κουταλιές νερό από αυτό που βράζει το ρύζι και ανακατεύω.

  3. Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρω το ρύζι απευθείας από την κατσαρόλα στο γουόκ. Προσθέτω τα ξύσματα, τον βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. Ανακινώ το γουόκ να ανακατευτούν καλά και αδειάζω το πιλάφι σε μεγάλη πιατέλα. Ραντίζω με το υπόλοιπο ελαιόλαδο με λεμόνι και πασπαλίζω με την παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρω αμέσως.

Keywords: πιλάφι με σπαράγγια,αρώματα εσπεριδοειδών

Σας ευχαριστώ!