Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πεννάκι λαχανικών caprese

Πεννάκι λαχανικών caprese
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 5 λεπ Rest Time: 1 λεπ Total Time: 16 λεπτά.
Servings 4
Best Season Καλοκαίρι
Υλικά
  • 500 γραμμάρια πεννάκι λαχανικών (Η Ντίνα συστήνει ζυμαρικά ΗΛΙΟΣ)
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 500 γραμμάρια χρωματιστά ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 500 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτα
  • 200 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια
  • Φύλλα ½ ματσάκι βασιλικό, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τα ζυμαρικά και τα βράζω σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζω τη 1 κουταλιά ελαιόλαδο, ρίχνω το κρεμμύδι, αλατίζω και σοτάρω για 2-3 λεπτά. Προσθέτω το σκόρδο, τα ντοματίνια, ανακατεύω και ρίχνω τη σάλτσα ντομάτας. Αλατοπιπερώνω και αφήνω τη σάλτσα να σιγοβράσει για 5-6 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά και προσθέτω το βασιλικό.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Λαδώνω με την δεύτερη κουταλιά ελαιόλαδο ένα πυρίμαχο σκεύος. Αδειάζω εκεί τα ζυμαρικά και τη σάλτσα και ανακατεύω απαλά. Σκορπίζω τη μοτσαρέλα σε μεγάλα κομμάτια και ψήνω στο φούρνο για 8-10 λεπτά.

Keywords: γρήγορο φαγάκι

Σας ευχαριστώ!