Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πένες με γαρίδες και σπανάκι

Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 35 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 400 γρ. πένες
  • 500 γρ. γαριδούλες Νο 3, καθαρισμένες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
  • 500 γρ. τριφτή ντομάτα σε κονσέρβα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορους
  • 60 ml ούζο (προαιρετικό)
  • 1 μεγάλο πράσο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. φύλλα σπανάκι, καθαρισμένα
  • 1 κουτ. σούπας ταχίνι
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τις πένες να βράσουν al dente.

  2. Παράλληλα σε ένα βαθύ γουόκ ή τηγάνι βάζω το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Πασπαλίζω τους μαραθόσπορους και μόλις καβουρδιστούν προσθέτω τις γαριδούλες. Αλατοπιπερώνω και τις σοτάρω για 3-4 λεπτά γυρίζοντάς τες 1-2 φορές μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Σβήνω με το ούζο και μόλις εξατμιστεί, μεταφέρω τις γαρίδες σε ένα πιάτο και τις διατηρώ ζεστές.

  3. Επαναφέρω το τηγάνι στη φωτιά και βάζω το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω το πράσο, αλατίζω και σοτάρω για 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σπανάκι αλατοπιπερώνω και ρίχνω τις τριμμένες τομάτες. Μόλις πάρουν βράση, με μια τρυπητή κουτάλα, μεταφέρω τις πένες απευθείας από την κατσαρόλα στο γουόκ μαζί με λίγο από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Προσθέτω το ταχίνι, ανακινώ το γουόκ για να ανακατευτούν τα υλικά και να δέσει η σάλτσα. Προσθέτω τις γαρίδες και σερβίρω αμέσως.

Keywords: πένες με γαρίδες,σπανάκι

Σας ευχαριστώ!