Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πάβλοβες στο ποτήρι με κόκκινα φρούτα

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Rest Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 15 λεπτά.
Servings 8
Υλικά
  • 15-18 μπεζέδες* (αν δεν έχετε χρόνο να τους φτάξετε μπορείτε να τους αγοράζετε έτοιμους από τα ζαχαροπλαστεία
  • Για την κρέμα
  • 400 ml κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla, παγωμένη
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 200 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. φρέσκα κόκκινα φρούτα (φράουλες και βατόμουρα)
  • Φύλλα δυόσμου ή μέντα, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
    Για την κρέμα
  1. Βάζω τα 300 ml κρέμα γάλακτος και την άχνη σε παγωμένο κάδο (βάζω τον κάδο στο ψυγείο για λίγη ώρα) και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή σαντιγί.

  2. Σε ένα μπολ βάζω τα 100 ml κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα και τη βανίλια και δουλεύω με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτω σε 3-4 δόσεις την σαντιγί και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ ώστε να ενωθούν. Βάζω την κρέμα στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσει.

  3. Για το σερβίρισμα
  4. Σπάω σε κομμάτια τους μπεζέδες και βάζω λίγα στα ποτήρια. Βάζω 2-3 κουταλιές κρέμα, μια στρώση φρούτα και επαναλαμβάνω τις στρώσεις (μπεζέδες, κρέμα, φρούτα). Στολίζω με λίγα φύλλα δυόσμου ή μέντα και σερβίρω.

Note

*Αν έχετε χρόνο, μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας τα μικρά μπεζεδάκια και όσα σας περισσέψουν να τα διατηρήσετε σε μεταλλικό κουτί μακριά από την υγρασία.

Μπεζέδες

 

Keywords: πάβλοβες στο ποτήρι με κόκκινα φρούτα

Σας ευχαριστώ!