Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πατατοσαλάτα με λεμόνι, άνηθο και ραπανάκια

Πατατοσαλάτα με λεμόνι, άνηθο και ραπανάκια
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 40 λεπ Total Time: 50 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 1 κιλό μικρές πατατούλες, κατά προτίμηση βιολογικές, καλά πλυμένες, με τη φλούδα τους
  • 2 κλωνάρια σέλερι, πολύ ψιλοκομμένα
  • 5 – 6 ραπανάκια, κατά προτίμηση βιολογικά, καλά πλυμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, πολύ ψιλοκομμένα
  • ⅓ φλιτζ. τσαγιού άνηθος (χωρίς τα κοτσάνια), ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζ. τσαγιού γιαούρτι
  • 1½ κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 κουτ. σούπας ξύσμα από ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Πλένω καλά τις πατάτες, τις βουρτσίζω σχολαστικά και τις βάζω σε μια κατσαρόλα. Προσθέτω νερό που να τις καλύψει καλά, ρίχνω λίγο αλάτι και τις βράζω σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν καλά -το πιρούνι πρέπει να τις διαπερνά άνετα- αλλά να μην κομματιάζονται. Τις στραγγίζω, τις αφήνω να κρυώσουν τελείως και τις κόβω στη μέση (ή στα τέσσερα, αν είναι πιο μεγάλες).

  2. Τις βάζω σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω το σέλερι, τα ραπανάκια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω με προσοχή και αφήνω κατά μέρος.

  3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύω το γιαούρτι με ένα πιρούνι, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτω τη μουστάρδα, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, και ανακατεύω. Ρίχνω το μείγμα αυτό στο μπολ με τις πατάτες και ανακατεύω καλά αλλά προσεκτικά για να μην τις κομματιάσω κι άλλο.

  4. Σερβίρω αμέσως. Μπορώ όμως να σκεπάσω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και να το βάλω στο ψυγείο, για 1 ώρα, ώστε να σερβίρω τη σαλάτα κρύα.

Keywords: πατατοσαλάτα με λεμόνι

Σας ευχαριστώ!