Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Πατάτες πικάντικες με μπαχαρικά

Πατάτες πικάντικες με μπαχαρικά
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 45 λεπ Total Time: 1 ώρα 15 λεπτά.
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 8 μεγάλες πατάτες κατά προτίμηση βιολογικές
  • 100 γρ. καλής ποιότητας λιωμένο αγελαδινό βούτυρο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας ανάμεικτα μπαχαρικά σε σκόνη (μπαχάρι, κανέλα, μοσχοκάρυδο, κανέλα, κόλιανδρο)
  • 1 κουτ. σούπας κύμινο σε σκόνη
  • αλάτι και πιπέρι
  • Για το ντιπ
  • 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • ⅓ φλιτζ. τσαγιού έτοιμη πάστα από πιπεριές Φλωρίνης
  • μερικές σταγόνες Ταμπάσκο
Εκτέλεση
    Για τις πατάτες
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200ºC.
    Κόβω κυδωνάτες τις πατάτες, τις οποίες έχω πλύνει και βουρτσίσει σχολαστικά για να καθαρίσει τελείως η φλούδα τους. Τις βράζω σε μπόλικο αλατισμένο νερό (χωρίς να τις ξεφλουδίσω), μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην κομματιαστούν. Τις στραγγίζω και τις αφήνω να κρυώσουν.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το βούτυρο (ή τη μαργαρίνη), το ελαιόλαδο, τα ανάμεικτα μπαχαρικά, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω καλά μέχρι να φτιάξω μια πάστα. Προσθέτω τις πατάτες και ανακατεύω καλά αλλά προσεκτικά, με τα χέρια μου για να καλυφθούν όσο καλύτερα γίνεται με την πάστα.

  3. Απλώνω τις πατάτες στο μεγάλο ταψί του φούρνου, σε μονή στρώση και τις ψήνω για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα. Τις σερβίρω με ένα δροσερό ντιπ.

  4. Για το ντιπ
  5. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω καλά όλα τα υλικά.

Keywords: πατατες πικαντικες μπαχαρικα

Σας ευχαριστώ!