Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Παντζαροσαλάτα ωμή με μήλα

Παντζαροσαλάτα ωμή με μήλα
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Total Time: 15 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
    Για τη σαλάτα
  • 4 μέτρια παντζάρια, κατά προτίμηση βιολογικά, καθαρισμένα
  • 2 κόκκινα μήλα, ξεφλουδισμένα, χωρίς κουκούτσια και πυρήνες
  • Για τη σάλτσα
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 20 ml ξίδι από λευκό κρασί (κατά προτίμηση μηλόξιδο –το βρίσκουμε σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος άνηθος (χωρίς τα χονδρά κοτσάνια)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Σαλάτα
  1. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα τρίβω τα παντζάρια, στη χονδρή πλευρά του τρίφτη, ώστε να συγκεντρωθούν στη σαλατιέρα και οι χυμοί το παντζαριού. Στη συνέχεια τρίβω στη σαλατιέρα και τα μήλα, με τον ίδιο τρόπο. Προσθέτω αλάτι και πιπέρι και ανακατεύω.

  2. Σάλτσα
  3. Βάζω όλα τα υλικά της σάλτσας σε ένα μικρό γυάλινο βαζάκι με βιδωτό καπάκι. Ανακινώ έντονα το βαζάκι μέχρι τα υλικά να αναμειχθούν καλά και να γίνουν μια ημίρρευστη, λεία σάλτσα. Τη ρίχνω στη σαλάτα, ανακατεύω και σερβίρω αμέσως.

Keywords: παντζαροσαλάτα ωμή με μήλα

Σας ευχαριστώ!