Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Παληκαριά ή πολυσπόρια

Παληκαριά ή πολυσπόρια
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 5 λεπ Cook Time: 2 ώρα Total Time: 2 ώρες 5 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • ½ φλιτζ. τσαγιού βρασμένα ρεβίθια
  • ½ φλιτζ. τσαγιού βρασμένο σιτάρι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού βρασμένα μαυρομάτικα φασόλια
  • ½ φλιτζ. τσαγιού βρασμένο καλαμπόκι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σπόροι ροδιού
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ανάμεικτα ψιλοκομμένα φυλλαράκια από φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας σας (μαϊντανός, άνηθος, δυόσμος)
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος, σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
  • ½ φλιτζ. τσαγιού χυμός λεμονιού
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • ξύσμα από 1 βιολογικό λεμόνι
  • ξύσμα από 1 βιολογικό πορτοκάλι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Για να βράσω τα όσπρια και τα δημητριακά της συνταγής, ακολουθώ τις οδηγίες για το μούλιασμα και τους χρόνους βρασμού που αναγράφονται στις συσκευασίες τους.

  2. Τα στραγγίζω όλα καλά και τα ανακατεύω μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτω τους σπόρους ροδιού, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον κόλιανδρο, το τζίντζερ, τα ξύσματα και το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύω πολύ καλά, μοιράζω το μείγμα σε μπολάκια και σερβίρω.

Keywords: Παληκαριά,ή,πολυσπόρια

Σας ευχαριστώ!