Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Παγωτό ξυλάκι με γιαούρτι και κακάο

Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Rest Time: 4 ώρα Total Time: 4 ώρες 10 λεπτά.
Servings 10
Best Season Καλοκαίρι
Υλικά
  • 700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας κακάο άγλυκο
  • 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
  1. Βάζω το γιαούρτι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι στο μπλέντερ και τα πολτοποιώ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αδειάζω τη μισή ποσότητα σε ένα μπολ και προσθέτω τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύω απαλά.

  2. Επαναφέρω το μπλέντερ με την υπόλοιπη κρέμα γιαουρτιού στη βάση του και προσθέτω το κακάο. Πολτοποιώ για 1 λεπτό μέχρι να ενσωματωθεί το κακάο στην κρέμα γιαουρτιού.

  3. Γεμίζω τις ειδικές θήκες για παγωτό ξυλάκι με τα δύο χρώματα κρέμας και προσαρμόζω από ένα ξυλάκι στην κάθε θήκη. Βάζω στην κατάψυξη για 4 ώρες μέχρι να παγώσουν καλά.

Σας ευχαριστώ!