Print Options:

Παγωτό ξυλάκι με γιαούρτι και κακάο

Παγωτό ξυλάκι με γιαούρτι και κακάο
Time
Prep Time: 10 mins Rest Time: 4 hrs Total Time: 4 hrs 10 mins
Servings 10
Best Season Summer
Υλικά
  • 700 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας κακάο άγλυκο
  • 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
  1. Βάζω το γιαούρτι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι στο μπλέντερ και τα πολτοποιώ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αδειάζω τη μισή ποσότητα σε ένα μπολ και προσθέτω τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύω απαλά.

  2. Επαναφέρω το μπλέντερ με την υπόλοιπη κρέμα γιαουρτιού στη βάση του και προσθέτω το κακάο. Πολτοποιώ για 1 λεπτό μέχρι να ενσωματωθεί το κακάο στην κρέμα γιαουρτιού.

  3. Γεμίζω τις ειδικές θήκες για παγωτό ξυλάκι με τα δύο χρώματα κρέμας και προσαρμόζω από ένα ξυλάκι στην κάθε θήκη. Βάζω στην κατάψυξη για 4 ώρες μέχρι να παγώσουν καλά.

Keywords: Παγωτό,ξυλάκι,με,γιαούρτι,και,κακάο
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/pagoto-xilaki-me-giaourti/

Σας ευχαριστώ!