Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Παγωτό σύκο με τυρί κρέμα και βανίλια

Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Rest Time: 9 ώρα Total Time: 9 ώρες 15 λεπτά.
Servings 6
Best Season Καλοκαίρι
Υλικά
    Για το παγωτό
  • 5 κρόκους αυγών
  • 300 ml φρέσκια κρέμα γάλακτος 36% λιπαρά, Arla
  • 250 γρ. φρέσκο τυρί κρέμα Arla
  • 250 ml γάλα
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 1 λοβό βανίλια
  • Για τα σύκα
  • 8-10 μεγάλα, ώριμα σύκα
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας νερό
Εκτέλεση
    Για τα σύκα
  1. Πλένω καλά τα σύκα και τα κόβω σε χοντρά κομμάτια. Σε ένα τηγάνι βάζω τα σύκα, τη ζάχαρη και το νερό και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσουν τα σύκα. Αποσύρω από τη φωτιά και τα αφήνω να κρυώσουν.

  2. Για το παγωτό
  3. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω τον λοβό της βανίλιας στη μέση και αφαιρώ τα σποράκια. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τα σποράκια και τον λοβό της βανίλιας και τα ζεσταίνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός. Αποσύρω αμέσως από τη φωτιά.

  4. Σε ένα μπολ χτυπάω με το σύρμα, τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Χωρίς να σταματήσω το ανακάτεμα προσθέτω με αργή ροή το καυτό γάλα (πετάω τον λοβό της βανίλιας) και αμέσως μετά το τυρί κρέμα. Ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν και αφήνω το μείγμα να κρυώσει. Το μεταφέρω σε μεταλλικό σκεύος και το βάζω στην κατάψυξη για 2 ώρες. Βγάζω το παγωτό από και το χτυπάω με το μίξερ χειρός να αφρατέψει και το επαναφέρω στην κατάψυξη για 1 ώρα ακόμη.

  5. Ξαναβγάζω το παγωτό, το χτυπάω και πάλι με το μίξερ και προσθέτω τα σύκα. Ανακατεύω απαλά να σκορπίσουν και βάζω και πάλι στην κατάψυξη για 6 ώρες.

Σας ευχαριστώ!