Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κρανιός με πατατούλες και πιπεριές

Κρανιός με πατατούλες και πιπεριές
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 40 λεπ Total Time: 1 ώρα 10 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 1 ουρά κρανιού, ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας Fish from Greece
  • 500 γρ. πατάτες μέτριες
  • 1 πιπεριά κόκκινη, κομμένη σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά κίτρινη, κομμένη σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά πράσινη, κομμένη σε ροδέλες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 4-5 παντζάρια (μόνο τα κεφάλια), καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 1 μικρή ρίζα τζίντζερ, κομμένη σε λεπτά φετάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες ακαθάριστες
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
  • 7-8 κλαδάκια ρίγανη φρέσκια
  • 40 ml πετιμέζι
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα.
    Καθαρίζω τις πατάτες και τις κόβω σε λεπτές, στρογγυλές φέτες. Τις βάζω σε μια λαμαρίνα και προσθέτω τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα παντζάρια. Αλατοπιπερώνω και πασπαλίζω με τη ρίγανη.

  2. Χαράζω το ψάρι σε 4-5 σημεία, αλατοπιπερώνω και «σφηνώνω» τις φέτες τζίντζερ στις χαρακιές. Γεμίζω την κοιλιά του με την φρέσκια ρίγανη και το τοποθετώ επάνω στα λαχανικά. Ραντίζω με το λεμόνι, το πετιμέζι και το ελαιόλαδο και ψήνω στο φούρνο για 40 λεπτά.

Note

DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Η ιδανική συνταγή πρέπει να είναι εύκολη, να έχει τέλεια γεύση και  μεγάλη θρεπτική αξία. Αυτή η συνταγή με «Κρανιό με πατατούλες και πιπεριές» τα συνδυάζει όλα και αξίζει να την δοκιμάσετε πριν ξεκινήσει η «κρεατοφαγία» με τα γιορτινά τραπέζια. Το ψάρι θέλουμε να γνωρίζουμε από ποια νερά προέρχεται και τι ποιότητας είναι πριν το καταναλώσουμε. Με την υπογραφή FISH FROM GREECE ξέρεις εγγυημένα ότι καταναλώνεις ψάρια που αναπτύσσονται στα πεντακάθαρα νερά της ελληνικής θάλασσας και αλιεύονται με απόλυτη διαφάνεια και ασφάλεια από εξειδικευμένους επαγγελματίες. Συγκεκριμένα, ο κρανιός περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών A, D και φωσφόρου, τα οποία ενισχύουν την καλή όραση, αλλά και γενικότερα την άμυνα του οργανισμού. Πολύ περισσότερο, προσφέρει πολύτιμα ω-3 λιπαρά, τα οποία είναι γνωστά για τις αντιθρομβωτικές ιδιότητές τους. Μεγάλης σημασίας είναι οι αντιοξειδωτικές και οι αντιφλεγμονώδης ιδιότητες που προσφέρουν οι χρωματιστές πιπεριές, τα παντζάρια, το σκόρδο, το τζίντζερ αλλά και το αγνό ελαιόλαδο. Ο σίδηρος του πετιμεζιού απορροφάτε από τον οργανισμό σε συνδυασμό με τη βιταμίνη C του χυμού λεμονιού αλλά και των πιπεριών. Τέλος, οι πατατούλες απογειώνουν την συνταγή τόσο με τους υδατάνθρακες για την απαραίτητη παροχή ενέργειας, όσο και με την λαχταριστή γεύση που θα πάρουν από το ψάρι.

Keywords: ουρά κρανιού πατατούλες πιπεριές

Σας ευχαριστώ!