Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Ντοματίνια ψητά με ανθότυρο

Ντοματίνια ψητά με ανθότυρο

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 6 λεπ Total Time: 16 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 12 ντοματίνια, μεγαλούτσικα
  • 150 γρ. ανθότυρο
  • ½ κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • φύλλα από ½ ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα (κρατάω 1 κουταλιά για το σερβίρισμα)
  • ½ κουτ. ζάχαρη
  • αλάτι χοντρό
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Κόβω το κάθε ντοματάκι σε 3 φέτες και τα στρώνω σε μια ταψάκι στρωμένο με χαρτί ψησίματος.

  2. Βάζω στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα φύλλα δυόσμου (εκτός από την κουταλιά που έχω κρατήσει) και τα πολτοποιώ.
    Ραντίζω με λίγο από το αρωματισμένο ελαιόλαδο τα ντοματίνια και πασπαλίζω με χοντρό αλάτι. Τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στου γκριλ για 3-4 λεπτά.

  3. Βάζω το ανθότυρο σε ένα μπολ, πασπαλίζω με το μπούκοβο και ανακατεύω με ένα πηρούνι για να θρυμματιστεί το τυρί.
    Συναρμολογώ τα ντοματίνια βάζοντας ανάμεσα στις φέτες 1 κουτ. γλυκού ανθότυρο.

  4. Ρίχνω στο υπόλοιπο αρωματισμένο ελαιόλαδο τον ψιλοκομμένο δυόσμο που έχω κρατήσει, ανακατεύω, ραντίζω τα ντοματίνια και σερβίρω.

Keywords: ντοματινια ψητα με ανθοτυρο

Σας ευχαριστώ!