Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μουστοκούλουρα τραγανά

Μουστοκούλουρα τραγανά
Αξιολογήσεις 5 από 2 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 40 λεπ Total Time: 1 ώρα
Servings 40
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 500 γρ. μούστος
  • 250 ml καλής ποιότητας σπορέλαιο
  • 250 ml ελαιόλαδο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα (σκόνη)
  • 1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1.000 - 1.200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
Εκτέλεση
  1. blankΣε μια λεκάνη ανακατεύω καλά το μούστο, τα δύο λάδια, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρίφαλο, μέχρι να φτιάξω ενιαίο μείγμα.
  2. blankΑνακατεύω σε ένα μπολάκι τη σόδα και το κονιάκ και το ρίχνω και αυτό το μείγμα της λεκάνης. Ανακατεύω πολύ καλά. Σταδιακά προσθέτω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας με μια μαρίζ ή με τα χέρια μου, φτιάχνοντας μια ελαστική και λαδωμένη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια ή στη λεκάνη.
  3. blankΠροθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
  4. blankΠλάθω με τη ζύμη μουστοκούλουρα χονδρά, στο κλασικό στρογγυλό σχήμα (ή σε όποιο άλλο θέλω) και τα αραδιάζω σε δύο λαμαρίνες φούρνου, στρωμένες με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  5. blankΤα ψήνω για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά και έχω έτοιμα μουστοούλουρα τραγανά.
Keywords: μουστοκουλουρα τραγανα

Σας ευχαριστώ!