Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μουσταλευριά με πετιμέζι

Μουσταλευριά με πετιμέζι
Αξιολογήσεις 4.3 από 2 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 5 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 25 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 250 γρ. πετιμέζι
  • 1.200 γρ. νερό
  • 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κλαδάκι αρμπαρόριζα (θα τη βρείτε στα περισσότερα φυτώρια)
  • Για το σερβίρισμα
  • κανέλα, σε σκόνη
  • σουσάμι, ελαφρώς καβουρδισμένο για λίγα λεπτά στο γκριλ, μέχρι να ροδίσει απαλά
  • 100 γρ. καρυδόψιχα, ψιλοσπασμένη
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το πετιμέζι και το νερό και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Μοιράζω το μείγμα στη μέση, σε δύο διαφορετικά μπολ. Στο ένα προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθούν τυχόν σβώλοι.

  2. Αδειάζω τα δύο μείγματα μαζί σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τα ανακατεύω πολύ καλά με το σύρμα. Βάζω την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και ζεσταίνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι το μείγμα να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας πολύ συχνά με το σύρμα. Σιγοβράζω στην ίδια θερμοκρασία για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι η μουσταλευριά να πήξει και να γίνει ένας πυκνός χυλός.

  3. Αποσύρω από τη φωτιά και μοιράζω τη μουσταλευριά σε 4 - 6 ρηχά πιάτα. Την αφήνω να κρυώσει καλά και πασπαλίζω κάθε μερίδα με το σουσάμι, την κανέλα και τα καρύδια.

Keywords: μουσταλευρια με πετιμεζι

Σας ευχαριστώ!