Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μελιτζανορολά γεμιστά με κρέμα φέτας

Μελιτζανορολά γεμιστά με κρέμα φέτας
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για σχετικά έμπειρους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 10 λεπ Total Time: 40 λεπτά.
Servings 4
Best Season Καλοκαίρι
Υλικά
  • 4 μεγάλες τσακώνικες μελιτζάνες, κομμένες κατά μήκος σε λεπτές φέτες πάχους ½ εκ.
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι, τριμμένο
  • αλάτι
  • Για την κρέμα φέτας
  • 1 φλιτζ. τσαγιού θρυμματισμένη φέτα της αρεσκείας μας
  • 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • ½ φλιτζ. πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι (ή φρέσκες, ψημένες και ξεφλουδισμένες)
  • ½ κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • ½ κουτ. γλυκού φρέσκο ή ξερό θυμάρι
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το σερβίρισμα
  • 2 - 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • ελάχιστη ζάχαρη
Εκτέλεση
  1. Αλατίζω τις φέτες μελιτζάνας, και τις απλώνω σε ένα μεγάλο και ρηχό ταψί (ή σε λαμαρίνα φούρνου), στρωμένο με λαδόκολλα. Τις αλείφω και από τις δύο πλευρές με ελαιόλαδο και τις ψήνω για 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Τις βγάζω από το φούρνο, τις αλατοπιπερώνω και τις πασπαλίζω με τη ρίγανη και το θυμάρι.

  2. Κρέμα φέτας
  3. Βάζω στον κάδο του μπλέντερ όλα τα υλικά (φέτα, γιαούρτι, πιπεριές Φλωρίνης, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι, λάδι και ελάχιστο ή καθόλου αλάτι) και τα πολτοποιώ για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να αναμειχθούν καλά -δεν χρειάζεται να γίνουν λείος πολτός, αρκεί να φτιάξω με ομοιογενή κρέμα. Τη βάζω για 1 ώρα στο ψυγείο, μέχρι να σφίξει.

  4. Ρολάκια
  5. Παίρνω τις φέτες της μελιτζάνας και τις απλώνω μία-μία σε ένα ξύλο κοπής. Στην άκρη της καθεμίας βάζω από 1 κουτ. γλυκού κρέμα φέτας και τυλίγω σε σφικτό ρολάκι το οποίο στερεώνω με μια οδοντογλυφίδα.

  6. Βάζω τα ρολάκια σε μια πιατέλα. Την ώρα του σερβιρίσματος περιχύνω με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού και, αν θέλω πασπαλίζω με ελάχιστη ζάχαρη.

Keywords: μελιτζανορολα γεμιστα κρεμα φετας

Σας ευχαριστώ!