Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μαροκινές πίτες με κρέμα φάβας

μαροκινες πιτες με κρεμα φαβας

\n

<!-- [lt_recipe name=| ΜΑΡΟΚΙΝΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΦΑΒΑΣ | servings=|12| prep_time=|1H| cook_time=|| summary=|Τέλειες τορτίγιες που γίνονται πανεύκολα. Αν θέλετε, μπορείτε να πειραματιστείτε και με άλλους συνδυασμούς αλεύρων όπως αλεύρι για όλες τις χρήσεις και αλεύρι χαρουπιού αλλά και αλεύρι βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης.| print=|yes| ingredients=|Για τις πίτες ;700 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης «Μύλοι Δάκου» ;300 γρ. αλεύρι καλαμποκιού «Μύλοι Δάκου» ;600 γρ. νερό, περίπου ;18 γρ. αλάτι ;95 γρ. μέλι ;20 γρ. μαγιά νωπή ;130 γρ. ηλιέλαιο ;Για την κρέμα φάβας ;250 γρ. φάβα Ωμέγα ;1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια ;1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη ;30 ml κρασί λευκό ;2 κουτ. σούπας Lurpak soft με ελαιόλαδο ;800 ml ζωμό λαχανικών ;1 φύλλο δάφνη ;αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι ;Για την γέμιση ;400 γρ. ψημένη πιπεριά Φλωρίνης, Μπέλλης ;Φύλλα μαρουλιού ;2 καρότα τριμμένα ;2 κουτ. γλυκού ρας-ελ-χανούτ ;αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι | ]Για τις πίτες: Βάζω στον κάδο του μίξερ τη μαγιά και λίγο από το νερό. Ανακατεύω και αφήνω στην άκρη για 15 λεπτά. Προσθέτω τα άλευρα, το αλάτι, το μέλι, το ηλιέλαιο και ανακατεύω λίγο με τον γάτζο μέχρι τα υλικά να γίνουν ψιχουλιαστά.Ρίχνω το μισό νερό ενώ δουλεύω τα υλικά και συνεχίζω να ρίχνω σταδιακά το υπόλοιπο μέχρι να δημιουργηθεί μια μια απαλή ζύμη. ;Βγάζω τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας και κόβω σε 12 κομμάτια. Πλάθω το κάθε κομμάτι σε μπαλάκι, τα σκεπάζω και τα αφήνω να σταθούν για 10 λεπτά. ;Με ένα χοντρό πλάστη ανοίγω το κάθε μπαλάκι σε λεπτό, στρογγυλό φύλλο. Με ένα μεγάλο τσέρκι (24-26 εκ.) κόβω για να γίνει η πίτα μου, ολοστρόγγυλη. Συνεχίζω μέχρι να ανοίξω και τα υπόλοιπα φύλλα φροντίζοντας κάθε ένα να το σκεπάζω για να μη ξεραθεί. Ζεσταίνω καλά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι για 5-7 λεπτά  και βάζω το πρώτο φύλλο πίτας. Ψήνω για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά και να φουσκώσει. Γυρίζω και συνεχίζω το ψήσιμο για 1 λεπτό ακόμη. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσω με όλες τις πίτες. ;Για την κρέμα φάβας: Βάζω σε μια κατσαρόλα το Lurpak soft να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνω τη φάβα. Ανακατεύω για 2 λεπτά και σβήνω με το κρασί.Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω το ζωμό και τη δάφνη. Χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για 40 λεπτά μέχρι να λιώσει η φάβα και να απορροφηθεί ο ζωμός. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ανακατεύω τακτικά γιατί μπορεί να κολλήσει.Αποσύρω τη φάβα από τη φωτιά, πετάω τη δάφνη, αλατοπιπερώνω και πολτοποιώ με ραβδομπλέντερ ή τη μεταφέρω λίγη λίγη στο μούλτι. Την αφήνω στην άκρη να κρυώσει. ;Για τη συναρμολόγηση: Βάζω μια χειροποίητη πίτα στον πάγκο της κουζίνας, απλώνω μια γενναία ποσότητα κρέμας φάβας και πασπαλίζω με ρας-ελ-χανούτ. Απλώνω 1-2 φύλλα μαρουλιού και σκορπίζω τριμμένο καρότο. Τέλος, απλώνω λίγες ψημένες πιπεριές Φλωρίνης και τυλίζω το wrap.Σερβίρω αμέσως. [/lt_recipe] -->

\n

Τέλειες τορτίγιες που γίνονται πανεύκολα. Αν θέλετε, μπορείτε να πειραματιστείτε και με άλλους συνδυασμούς αλεύρων όπως αλεύρι για όλες τις χρήσεις και αλεύρι χαρουπιού αλλά και αλεύρι βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης.

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 1 ώρα Rest Time: 1 λεπ Total Time: 1 ώρα 1 λεπτό
Servings 12
Best Season Για όλες τις εποχές
Περιγραφή
Τέλειες τορτίγιες που γίνονται πανεύκολα. Αν θέλετε, μπορείτε να πειραματιστείτε και με άλλους συνδυασμούς αλεύρων όπως αλεύρι για όλες τις χρήσεις και αλεύρι χαρουπιού αλλά και αλεύρι βρώμης με αλεύρι ολικής άλεσης.
Υλικά
    Για τις πίτες
    Για την κρέμα φάβας
    Για την γέμιση
    Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
  • 700 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης «Μύλοι Δάκου»
  • 300 γρ. αλεύρι καλαμποκιού «Μύλοι Δάκου»
  • 600 γρ. νερό, περίπου
  • 18 γρ. αλάτι
  • 95 γρ. μέλι
  • 20 γρ. μαγιά νωπή
  • 130 γρ. ηλιέλαιο
  • 250 γρ. φάβα Ωμέγα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρά κομμάτια
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 30 ml κρασί λευκό
  • 2 κουτ. σούπας Lurpak soft με ελαιόλαδο
  • 800 ml ζωμό λαχανικών
  • 1 φύλλο δάφνη
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 400 γρ. ψημένη πιπεριά Φλωρίνης, Μπέλλης
  • Φύλλα μαρουλιού
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 2 κουτ. γλυκού ρας-ελ-χανούτ
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
    Για τις πίτες:
  1. blankΒάζω στον κάδο του μίξερ τη μαγιά και λίγο από το νερό. Ανακατεύω και αφήνω στην άκρη για 15 λεπτά. Προσθέτω τα άλευρα, το αλάτι, το μέλι, το ηλιέλαιο και ανακατεύω λίγο με τον γάτζο μέχρι τα υλικά να γίνουν ψιχουλιαστά.Ρίχνω το μισό νερό ενώ δουλεύω τα υλικά και συνεχίζω να ρίχνω σταδιακά το υπόλοιπο μέχρι να δημιουργηθεί μια μια απαλή ζύμη.
  2. blankΒγάζω τη ζύμη στον πάγκο της κουζίνας και κόβω σε 12 κομμάτια. Πλάθω το κάθε κομμάτι σε μπαλάκι, τα σκεπάζω και τα αφήνω να σταθούν για 10 λεπτά.
  3. blankΜε ένα χοντρό πλάστη ανοίγω το κάθε μπαλάκι σε λεπτό, στρογγυλό φύλλο. Με ένα μεγάλο τσέρκι (24-26 εκ.) κόβω για να γίνει η πίτα μου, ολοστρόγγυλη. Συνεχίζω μέχρι να ανοίξω και τα υπόλοιπα φύλλα φροντίζοντας κάθε ένα να το σκεπάζω για να μη ξεραθεί. Ζεσταίνω καλά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι για 5-7 λεπτά  και βάζω το πρώτο φύλλο πίτας. Ψήνω για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσει ελαφρά και να φουσκώσει. Γυρίζω και συνεχίζω το ψήσιμο για 1 λεπτό ακόμη. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσω με όλες τις πίτες.
  4. Για την κρέμα φάβας:
  5. blankΒάζω σε μια κατσαρόλα το Lurpak soft να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι και σοτάρω για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω το σκόρδο και μόλις μυρίσει ρίχνω τη φάβα. Ανακατεύω για 2 λεπτά και σβήνω με το κρασί.Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτω το ζωμό και τη δάφνη. Χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για 40 λεπτά μέχρι να λιώσει η φάβα και να απορροφηθεί ο ζωμός. Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος ανακατεύω τακτικά γιατί μπορεί να κολλήσει.Αποσύρω τη φάβα από τη φωτιά, πετάω τη δάφνη, αλατοπιπερώνω και πολτοποιώ με ραβδομπλέντερ ή τη μεταφέρω λίγη λίγη στο μούλτι. Την αφήνω στην άκρη να κρυώσει.
  6. Για τη συναρμολόγηση:
  7. blankΒάζω μια χειροποίητη πίτα στον πάγκο της κουζίνας, απλώνω μια γενναία ποσότητα κρέμας φάβας και πασπαλίζω με ρας-ελ-χανούτ. Απλώνω 1-2 φύλλα μαρουλιού και σκορπίζω τριμμένο καρότο. Τέλος, απλώνω λίγες ψημένες πιπεριές Φλωρίνης και τυλίζω το wrap.Σερβίρω αμέσως.
Keywords: μαροκινες πιτες κρεμα φαβας

Σας ευχαριστώ!