Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μαρμελάδα κυδώνι με τζίντζερ

Μαρμελάδα κυδώνι με τζίντζερ
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Cook Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 20 λεπτά.
Υλικά
  • 1 κιλό κυδώνια (καθαρό βάρος), καθαρισμένα και κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 800 γρ. ζάχαρη
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 ρίζα τζίντζερ (περίπου 5 εκ.), φρέσκο, κομμένο σε φετάκια
  • 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 60 ml χυμό λεμονιού
  • Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
Εκτέλεση
  1. Βάζω το μετρημένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα να πάρει βράση. Ρίχνω τα κυδώνια, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και αφήνω τα υλικά να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν (ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος των κύβων).

  2. Προσθέτω τη ζάχαρη και το τζίντζερ, χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για περίπου 1 ώρα ανακατεύοντας περιστασιακά.

  3. Αποσύρω από τη φωτιά, προσθέτω την βανίλια και πολτοποιώ με το ραβδομπλέντερ Sencor, απευθείας στην κατσαρόλα. Επαναφέρω στη φωτιά και βράζω για 2 λεπτά. Μοιράζω την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, τα αναποδογυρίζω και τα αφήνω να κρυώσουν εντελώς.

Keywords: μαρμελάδα κυδώνι με τζίντζερ

Σας ευχαριστώ!