Print Options:

Μανταρίνια ψητά σε σιρόπι με κρασί

Μανταρίνια ψητά σε σιρόπι με κρασί
Ratings 4 from 1 votes
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 10 mins Cook Time: 30 mins Total Time: 40 mins
Servings 4
Best Season Suitable throughout the year
Υλικά
  • 20 μανταρίνια Κλημεντίνες, ψιλόφλουδα
  • 500 ml Peleano Sparkling Rosé ή λευκό, γλυκό κρασί
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 4 ξυλάκια κανέλας
  • 3 αστεροειδής γλυκάνισους
  • 4-5 σπόρους κάρδαμο
  • 3-4 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
  1. Βάζω σε ένα κατσαρολάκι το κρασί, την κανέλα, τους αστεροειδής γλυκάνισους, το κάρδαμο και τη ζάχαρη και βράζω για 3 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός).

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.

    Καθαρίζω τα μανταρίνια από τη φλούδα τους και με προσοχή, αφαιρώ όσες περισσότερες λευκές μεμβράνες μπορώ. Τα τοποθετώ στριμωχτά σε ένα πυρίμαχο σκεύος που να τα χωράει ακριβώς. Ραντίζω με το σιρόπι και σκορπίζω το θυμάρι και τη βανίλια.

  3. Σκεπάζω με αλουνόχαρτο και ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά. Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη.

Keywords: μανταρίνια ψητά σε peleano
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/mantarinia-psita-se-krasi/

Σας ευχαριστώ!