Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Μανταρίνια ψητά σε σιρόπι με κρασί

Μανταρίνια ψητά σε σιρόπι με κρασί
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 30 λεπ Total Time: 40 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 20 μανταρίνια Κλημεντίνες, ψιλόφλουδα
  • 500 ml Peleano Sparkling Rosé ή λευκό, γλυκό κρασί
  • 200 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 4 ξυλάκια κανέλας
  • 3 αστεροειδής γλυκάνισους
  • 4-5 σπόρους κάρδαμο
  • 3-4 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
  1. Βάζω σε ένα κατσαρολάκι το κρασί, την κανέλα, τους αστεροειδής γλυκάνισους, το κάρδαμο και τη ζάχαρη και βράζω για 3 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός).

  2. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις.

    Καθαρίζω τα μανταρίνια από τη φλούδα τους και με προσοχή, αφαιρώ όσες περισσότερες λευκές μεμβράνες μπορώ. Τα τοποθετώ στριμωχτά σε ένα πυρίμαχο σκεύος που να τα χωράει ακριβώς. Ραντίζω με το σιρόπι και σκορπίζω το θυμάρι και τη βανίλια.

  3. Σκεπάζω με αλουνόχαρτο και ψήνω στο φούρνο για 20 λεπτά. Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμη.

Keywords: μανταρίνια ψητά σε peleano

Σας ευχαριστώ!