Print Options:

Μανιτάρια σκορδοκρασάτα

Μανιτάρια σκορδοκρασάτα
Ratings 5 from 1 votes
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 10 mins Cook Time: 30 mins Total Time: 40 mins
Servings 4
Best Season Suitable throughout the year
Υλικά
  • 1 κιλό μανιτάρια διάφορα (λευκά, πορτομπέλο, σιτάκε, βασιλομανίταρα κ.λπ.), σκουπισμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα, πικάντικη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 100 ml κρασί λευκό
  • 1 κουτ. γλυκού ροζ πιπέρι, ολόκληρο
  • αλάτι
  • φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το ψιλοκομμένο σκόρδο και τη μουστάρδα.

  2. Βάζω ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά. Ρίχνω το ελαιόλαδο και μόλις καπνίσει προσθέτω τα μανιτάρια. Σοτάρω σε δυνατή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να ροδίσουν. Σβήνω με το κρασί και αφήνω να βράσει για 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτω το μίγμα της μουστάρδας, αλατίζω και προσθέτω το ροζ πιπέρι. Ανακατεύω καλά και αδειάζω σε πιατέλα. Πασπαλίζω με κόλιανδρο ή μαϊντανό και σερβίρω.

Keywords: μανιταρια σκορδοκρασατα
Οnline: https://dinanikolaou.gr/recipe/manitaria-skordokrasata/

Σας ευχαριστώ!