Print Options:

Μακαρονάδα με μπολονέζ vegan

Μακαρονάδα με μπολονέζ vegan
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 10 10 mins Cook Time: 30 30 mins Total Time: 40 mins
Servings 4
Υλικά
  • 500 γρ. μακαρόνι Νο 5, Ήλιος
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 καρότα, κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 3 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. ασπρομανίταρα, ψιλοκομμένα
  • 800 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 60 γρ. κινόα, καλά ξεπλυμένη
  • 60 ml ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τα σπαγγέτι και τα βράζω σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνω τα ζυμαρικά και τα διατηρώ ζεστά.

  2. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά. Ρίχνω το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το σέλερι και τα μανιτάρια και σοτάρω για 8-10 λεπτά. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω την κανέλα και το μπαχάρι.

  3. Προσθέτω τις ντομάτες, τη σάλτσα σόγιας, το πελτέ και την παρμεζάνα. Μόλις πάρουν βράση τα υλικά προσθέτω το ζωμό και την κινόα. Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω με ένα καπάκι και αφήνω να μαγειρευτούν για 15 λεπτά μέχρι η κινόα να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.

  4. Μακαρονάδα με μπολονέζ vegan

    Ξεσκεπάζω τη σάλτσα και προσθέτω τα βρασμένα σπαγγέτι. Ανακατεύω και σερβίρω. Αν θέλετε να σερβίρετε τη μακαρονάδα σε vegetarians, μπορείτε να πασπαλίσετε με τριμμένο τυρί (γραβιέρα, κεφαλοτύρι, παρμεζάνα).

Keywords: μακαρονάδα, μπολονέζ vegan, καρότο, σέλερι, vegetarian, κινόα,

Σας ευχαριστώ!