Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τα σπαγγέτι και τα βράζω σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνω τα ζυμαρικά και τα διατηρώ ζεστά.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά. Ρίχνω το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα καρότα, το σέλερι και τα μανιτάρια και σοτάρω για 8-10 λεπτά. Αλατοπιπερώνω και προσθέτω την κανέλα και το μπαχάρι.
Προσθέτω τις ντομάτες, τη σάλτσα σόγιας, το πελτέ και την παρμεζάνα. Μόλις πάρουν βράση τα υλικά προσθέτω το ζωμό και την κινόα. Χαμηλώνω τη φωτιά, σκεπάζω με ένα καπάκι και αφήνω να μαγειρευτούν για 15 λεπτά μέχρι η κινόα να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
Ξεσκεπάζω τη σάλτσα και προσθέτω τα βρασμένα σπαγγέτι. Ανακατεύω και σερβίρω. Αν θέλετε να σερβίρετε τη μακαρονάδα σε vegetarians, μπορείτε να πασπαλίσετε με τριμμένο τυρί (γραβιέρα, κεφαλοτύρι, παρμεζάνα).
Σας ευχαριστώ!