Κόβω 2 από τις ντομάτες σε μέτριες στρογγυλές φέτες και τις αφήνω κατά μέρος. Τρίβω τις υπόλοιπες ντομάτες στον τρίφτη. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι και τις πιπεριές για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω την κρέμα σκόρδου και σοτάρω για άλλο 1 λεπτό. Ρίχνω τις τριμμένες ντομάτες και το πετιμέζι, ανακατεύω και μαγειρεύω για 10 - 12 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά, αλατοπιπερώνω, ρίχνω το μαϊντανό και τη ρίγανη και ανακατεύω.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C. Παίρνω ένα ταψί που να χωρά εκεί τις φέτες ψαριού απλωμένες καλά σε μονή στρώση. Ρίχνω στο ταψί τη μισή σάλτσα ντομάτας και την απλώνω ομοιόμορφα. Από πάνω ακουμπάω τις φέτες του ψαριού και τις περιχύνω με την υπόλοιπη σάλτσα. Σκεπάζω τις φέτες ψαριού με τις φέτες ντομάτας που έχω αφήσει κατά μέρος και σκορπίζω την κάππαρη. Περιχύνω με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνω καλά και ψήνω το φαγητό για 40 - 50 λεπτά περίπου (ανάλογα με το πάχος που έχουν οι φέτες), μέχρι να μαλακώσει το ψάρι, να μελώσει η σάλτσα και να ροδίσουν οι φέτες ντομάτας. Σερβίρω το φαγητό χλιαρό.
DR. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ: Το μαγιάτικο ανήκει στην οικογένειατων Kαραγγιδών και χρωστάει το όνομα του στον μήνα Μάιο όπου πλησιάζει τις ακτές για να τραφεί.Είναι ένα ολόφρεσκο ψάρι υψηλής ποιότητας, με χαρακτηριστική υπέροχη υφή και γευστικότατη σάρκα, πλούσιας διατροφικής αξίας. Συγκεκριμένα, περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμινών Α, D και φωσφόρου, τα οποία ενισχύουν την καλή όραση, αλλά και γενικότερα την άμυνα του οργανισμού. Πολύ περισσότερο, προσφέρουν πολύτιμα ω-3 λιπαρά, τα οποία είναι γνωστά για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους. Το πάντρεμα των ω-3 λιπαρών οξέων με τις αντιοξειδωτικές ουσίες που προέρχονται από τα λαχανικά αναδεικνύει ένα γευστικό συνδυασμό που προσφέρει απόλυτη προστασία στην υγεία. Η προσθήκη μυρωδικών προσφέρει μοναδικές αντιοξειδωτικές ενώσεις όπως η βιταμίνη C, το λυκοπένιο και οι τερπενοειδείς ουσίες που δημιουργούν μία διατροφική ασπίδα για την καρδιά και τα αγγεία.
Σας ευχαριστώ!