Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Λουκουμάδες γεμιστοί με καπνιστό σκουμπρί

Λουκουμάδες γεμιστοί με καπνιστό σκουμπρί
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 20 λεπ Rest Time: 30 λεπ Total Time: 1 ώρα 5 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 400 γρ. νερό, χλιαρό
  • 12 γρ. μαγιά ξηρή
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας ούζο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 300-350 γρ. καπνιστό σκουμπρί
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για το ντιπ γιαουρτιού
  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ½ ματσάκι άνιθο, ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • λίγο γλυκάνισο, τριμμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Για το ντιπ
  1. Ανακατεύω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και προσθέτω ελάχιστο νερό για να γίνει λίγο πιο ρευστό. Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρω.

  2. Για τα λουκουμαδάκια
  3. Βάζω σε ένα μπολ το χλιαρό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύω. Αφήνω το μείγμα για 15 λεπτά μέχρι να αρχίσει να βγάζει φουσκαλίτσες.

  4. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το αλεύρι, το αλάτι, το ούζο και το ελαιόλαδο. Κάνω μια λακούβα στο κέντρο και ρίχνω το μείγμα της μαγιάς. Ανακατεύω καλά με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύς χυλός. Αφήνω το μπολ σε ζεστό μέρος για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει.

  5. Ανοίγω το σκουμπρί από τη συσκευασία του και το σκουπίζω με χαρτί κουζίνας. Κόβω τα φιλέτα σε κύβους και τα αφήνω στην άκρη.

  6. Βάζω αρκετό ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι (μέχρι λίγο πάνω από τη μέση) να ζεσταθεί.
    Βουτάω έναν-έναν τους κύβους του ψαριού στο χυλό για να καλυφθεί εντελώς και τηγανίζω μέχρι να ροδίσει. Βγάζω τα λουκουμαδάκια με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί.

  7. Σερβίρω τα αλμυρά λουκουμαδάκια με ένα ντιπ γιαουρτιού και ούζο.

Keywords: λουκουμαδες γεμιστοι καπνιστο σκουμπρι

Σας ευχαριστώ!