Βράζω τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους προσθέτοντας τα φύλλα δάφνης. Τα στραγγίζω κρατώντας ¼ φλιτζ. νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το γιαούρτι, την πάστα σκόρδου, τη μουστάρδα, το νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτω τον τόνο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια και τα λιγκουίνι και ανακατεύω καλά με δύο πηρούνια.
Πασπαλίζω με το θυμάρι και λίγο ακόμα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.
Σας ευχαριστώ!