Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Λιγκουίνι με ωμή σάλτσα τόνου, γιαουρτιού-σκόρδου

Λιγκουίνι με ωμή σάλτσα τόνου, γιαουρτιού-σκόρδου
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 20 λεπ Total Time: 20 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 400 γρ. λιγκουίνι
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, μαζί με το πράσινο μέρος τους, ψιλοκομμένα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κονσέρβες τόνος σε νερό, καλά στραγγισμένος και κομματιασμένος
  • 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ. γλυκού πάστα σκόρδου
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • 12 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια από θυμάρι φρέσκο (σε φυτώρια ή σε μικρά πακετάκια, στα σούπερ μάρκετ) ή 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βράζω τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους προσθέτοντας τα φύλλα δάφνης. Τα στραγγίζω κρατώντας ¼ φλιτζ. νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών.

  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω το γιαούρτι, την πάστα σκόρδου, τη μουστάρδα, το νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτω τον τόνο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια και τα λιγκουίνι και ανακατεύω καλά με δύο πηρούνια.

  3. Πασπαλίζω με το θυμάρι και λίγο ακόμα φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.

Keywords: λιγκουινι ωμη σαλτσα τονου

Σας ευχαριστώ!