Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Λαζανάκι με πέστο αβοκάντο, ντοματίνια και σπαράγγια

Λαζανάκι με πέστο αβοκάντο, ντοματίνια και σπαράγγια
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 15 λεπ Total Time: 30 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
    Για τα ζυμαρικά
  • 500 γρ. λαζανάκι, ΗΛΙΟΣ
  • 200 γρ. πράσινα σπαράγγια
  • 200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 κουτ. σούπας κουκουνάρι, καβουρδισμένο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Λίγα φύλλα βασιλικό, για το σερβίρισμα
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Για το πέστο αβοκάντο
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • Φύλλα από 1 ματσάκι βασιλικό
  • Φύλλα από ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Χυμό από 1 λάϊμ
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Για το πέστο
  1. Βάζω όλα τα υλικά στο μούλτι και τα πολτοποιώ μέχρι να δημιουργηθεί μια πράσινη, απαλή κρέμα. Αφήνω στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστώ.

  2. Για τα ζυμαρικά
  3. Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζω τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Κρατάω ½ φλιτζάνι από το νερό του βρασίματος και σουρώνω τα ζυμαρικά. Τα κρατάω στην άκρη.

  4. Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Σε ένα ταψί ρίχνω τα κομμένα ντοματίνια με το κομμένο μέρος προς τα πάνω και τα σπαράγγια κομμένα σε μέτρια κομμάτια. Ραντίζω με το ελαιόλαδο, πασπαλίζω με τη ζάχαρη και ψήνω στο φούρνο για 12-15 λεπτά. Βγάζω από το φούρνο και τα αλατοπιπερώνω.

  5. Σερβίρισμα
  6. Βγάζω το πέστο από το ψυγείο και προσθέτω το νερό που κράτησα από το βράσιμο των ζυμαρικών.

  7. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ρίχνω τα βρασμένα ζυμαρικά, το πέστο, τα ψημένα ντοματίνια και σπαράγγια και ανακατεύω καλά. Πασπαλίζω με φλοίδες παρμεζάνας και κουκουνάρι και σερβίρω αμέσως.

Keywords: ντοματίνια,και,σπαράγγια

Σας ευχαριστώ!