Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Λαβράκι με φινόκιο

Λαβράκι με φινόκιο
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 30 λεπ Total Time: 1 ώρα
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 3 λαβράκια μεγάλα καθαρισμένα και πλυμένα
  • 3 φινόκιο κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 500 γρ. ντομάτες
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 3 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 400 ml λευκό κρασί
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σοτάρω τα φινόκιο σε λίγο από το ελαιόλαδο για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Αλατοπιπερώνω και καρυκεύω με θυμάρι.

  2. Ανοίγω τα λαβράκια στην κοιλιά, τα αλατοπιπερώνω και τα γεμίζω με τα σοταρισμένα φινόκιο. Προσθέτω στη γέμιση και από ένα κλωναράκι δεντρολίβανο. Αποφλοιώνω τις ντομάτες (με το γνωστό τρόπο: βυθίζοντάς τες για λίγα δευτερόλεπτα σε βραστό νερό) και τις κόβω σε λεπτές ροδέλες.

  3. Στρώνω τις ντομάτες με το υπόλοιπο του φινόκιο σε ένα ταψί φούρνου και πάνω βάζω τα ψάρια. Προσθέτω το κρασί, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το δαφνόφυλλο.

  4. Σκεπάζω το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνω στο φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά. Αφαιρώ το αλουμινόχαρτο και αφήνω για 10 ακόμη λεπτά να ροδίσουν τα ψάρια.

Keywords: λαβρακι φινοκιο

Σας ευχαριστώ!