Print Options:

Κριτσίνια ντομάτας με φέτα και παπαρουνόσπορο

Κριτσίνια ντομάτας με φέτα και παπαρουνόσπορο
Ratings 4 from 1 votes
Cooking Method
Δυσκολία Beginner
Time
Prep Time: 20 20 mins Cook Time: 20 20 mins Total Time: 40 mins
Servings 70
Best Season Suitable throughout the year
Υλικά
  • 1.000-1.200 γρ. αλεύρι μαλακό (η ποσότητα εξαρτάται από την υγρασία της φέτας, του πελτέ και της λιαστής ντομάτας)
  • 250 ml σπορέλαιο
  • 325 ml κρασί λευκό, ξηρό
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 40 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 5 γρ. σόδα μαγειρική
  • 125 γρ. πελτέ
  • 100 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 130 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 100 γρ. λιαστές ντομάτες, πολύ ψιλοκομμένες (ή πολτοποιημένες)
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη, ξερή
  • 15 γρ. αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αρκετό παπαρουνόσπορο
Εκτέλεση
  1. Βάζω στον κάδο του μίξερ το σπορέλαιο, το κρασί, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη σόδα. Χτυπάω με το σύρμα για 2-3 λεπτά και προσθέτω τον πελτέ, το βούτυρο, τη φέτα, τη ρίγανη και το πιπέρι και συνεχίζω να δουλεύω τα υλικά για 2-3 λεπτά ακόμη. Αλλάζω το εξάρτημα του μίξερ και βάζω τον γάντζο.

  2. Ρίχνω στον κάδο τον πελτέ και μόλις ενωθεί στα υπόλοιπα υλικά αρχίζω να ρίχνω το αλεύρι. Αφού έχω ρίξει περίπου το μισό, προσθέτω το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζω να ρίχνω το αλεύρι μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή, μαλακή ζύμη. Σταματάω το μίξερ και αφήνω τη ζύμη για 10 λεπτά να ξεκουραστεί.

  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις. Βάζω αρκετό παπαρουνόσπορο σε ένα πιάτο και το αφήνω στο πλάι. Στρώνω 2 λαμαρίνες του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί.

  4. Πλάθω λεπτά κριτσίνια, 25-30 γρ. το καθένα, τα «πανάρω» με παπαρουνόσπορο και τα μεταφέρω στη λαμαρίνα. Ψήνω τα κριτσίνια για 20 λεπτά. Τα αφήνω να κρυώσουν σε σχάρα.

Keywords: κριτσινια ντοματας φετα παπαρουνοσπορο

Σας ευχαριστώ!