Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κριτσίνια με παρμεζάνα και μπούκοβο

Κριτσίνια με παρμεζάνα και μπούκοβο
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 10 λεπ Rest Time: 1 ώρα Total Time: 1 ώρα 20 λεπτά.
Servings 15
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό, ελαφρά χτυπημένο
  • 1 κουτ. σούπας παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο γλυκό
Εκτέλεση
  1. Ανοίγω το φύλλο σφολιάτας (χωρίς να ξεκολλήσω το προστατευτικό φύλλο που έχει) και την απλώνω στον πάγκο της κουζίνας. Με τη βοήθεια ενός χοντρού πλάστη, ανοίγω λίγο το φύλλο (όχι πολύ) για να γίνει ομοιόμορφο.

  2. Αλείφω όλη την επιφάνεια με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζω με την παρμεζάνα και το μπούκοβο. «Περνάω» άλλη μια φορά με το πλάστη για να κολλήσουν καλά τα υλικά. Κρατάω το υπόλοιπο χτυπημένο αυγό για το τέλος.

  3. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόβω λωρίδες (από την φαρδιά πλευρά). Πιάνω στα χέρια μου μια λωρίδα, την στρίβω να κάνει 2-3 βόλτες και την τοποθετώ σε ένα δίσκο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
    Επαναλαμβάνω και με τις υπόλοιπες λωρίδες και βάζω το δίσκο στο ψυγείο για 1 ώρα.
    Προθερμαίνω το φούρνο στους 190°C.

  4. Βγάζω το δίσκο με τα κριτσίνια από το ψυγείο και με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού τα μεταφέρω σε μια λαμαρίνα (τραβάω το χαρτί και το σέρνω επάνω στη λαμαρίνα).
    Αλείφω τις λωρίδες με το αυγό που έχει περισσέψει και ψήνω για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
    Βγάζω τα κριτσίνια από το φούρνο και τα μεταφέρω σε μια σχάρα να κρυώσουν εντελώς. Σερβίρω με ντιπ ή με κάποιο ποτό.

Keywords: κριτσινια παρμεζανα μπουκοβο

Σας ευχαριστώ!