Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κουνουπίδι γιαχνί με ελιές

Κουνουπίδι γιαχνί με ελιές
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 25 λεπ Cook Time: 50 λεπ Total Time: 1 ώρα 15 λεπτά.
Servings 4
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κουνουπίδι, χωρισμένο στα μπουκετάκια του (κόβουμε και τα κοτσάνια του σε λεπτές φέτες)
  • 4 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
  • 1 λίτρο νερό (ή ζωμός λαχανικών)
  • 4 - 5 σπόροι μπαχάρι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 μέτριες πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσια, χονδροκομμένες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα μπουκετάκια κουνουπιδιού για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Τα βγάζω με μια τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω κατά μέρος.

  2. Ρίχνω στην κατσαρόλα το σκόρδο και τον πελτέ και τα σοτάρω μαζί για 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας ασταμάτητα με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι ο πελτές να αρχίσει να «πιάνει» ελαφρώς στην κατσαρόλα. Ρίχνω ξανά στο σκεύος το κουνουπίδι, το νερό (ή το ζωμό), τα μπαχάρια και την κανέλα και ανακατεύω, ξύνοντας με την ξύλινη κουτάλα τα υπολείμματα του πελτέ από τον πάτο της κατσαρόλας για να διαλυθούν και να ενωθούν με το υγρό.

  3. Αφήνω το μείγμα να πάρει μια βράση και ρίχνω τις πατάτες, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνω τη φωτιά και σιγομαγειρεύω για περίπου 30 λεπτά.

  4. Προσθέτω τις ελιές, διορθώνω το αλατοπίπερο (αν χρειάζεται) και μαγειρεύω για άλλα 10 λεπτά, μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν. Τέλος, ρίχνω το μαϊντανό, ανακατεύω και αποσύρω από τη φωτιά. Σερβίρω το φαγητό ζεστό ή χλιαρό και συνοδεύω με τυρί φέτα και φρέσκο ψωμί.

Keywords: κουνουπιδι γιαχνι κατσαρολα ελιες

Σας ευχαριστώ!