Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κουλουράκια με ταχίνι

Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 30 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 50 λεπτά.
Servings 40
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
  • 950 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 200 γρ. ταχίνι
  • 400 γρ. φυσικό χυμό πορτοκάλι, κατά προτίμηση βιολογικό
  • 100 γρ. κονιάκ
  • 220 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 10 γρ. σόδα μαγειρική
  • 10 γρ. κανέλα, σκόνη
  • 5 γρ. γαρύφαλλο, τριμμένο
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι, κατά προτίμηση βιολογικό
  • σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
    Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τη ζάχαρη, το ταχίνι, το κονιάκ και το μισό χυμό πορτοκαλιού μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
    Σε ένα ποτήρι, ανακατεύω τον υπόλοιπο χυμό με τη σόδα και προσθέτω το μίγμα στο μπολ. Προσθέτω τα μπαχαρικά και το ξύσμα πορτοκαλιού.
    Ρίχνω το μισό αλεύρι και αρχίζω να ζυμώνω προσθέτοντας κάθε φορά και λίγο ακόμα μέχρι να φτιάξω ένα ζυμαράκι απαλό.

  2. Πλάθω τα κουλουράκια σε ότι σχήμα μου αρέσει και τα αραδιάζω σε λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί ψησίματος. Τα αλείφω με ένα πινέλο με λίγο νερό και πασπαλίζω με το σουσάμι.
    Ψήνω τα κουλουράκια για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Keywords: κουλουρακια ταχινι

Σας ευχαριστώ!