Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κολοκυθοταρτάκια στο πι και φι

Κολοκυθοταρτάκια στο πι και φι
<!-- [lt_recipe name=|ΚΟΛΟΚΥΘΟΤΑΡΤΑΚΙΑ «ΣΤΟ ΠΙ & ΦΙ»| servings=|6| prep_time=|15M| cook_time=|20M| summary=|Θα εντυπωσιαστείτε πόσο γρήγορα γίνονται αυτά τα κολοκυθοταρτάκια. Μπορείτε να τα φτιάξετε ακόμα και μισή ώρα πριν ξεκινήσετε για το γραφείο ή το σχολείο των παιδιών.| print=|yes| ingredients=|Για τα ταρτάκια;4 φύλλα κρούστας;100 γρ. βούτυρο Luprak, λιωμένο;Για τη γέμιση;1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένα και πολύ καλά στυμμένα κολοκυθάκια;1 φλιτζ. τσαγιού Mozarella Arla, τριμμένη;1 φλιτζ. τσαγιού τυρί κρέμα Arla;2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα;½ φλιτζ. τσαγιού γάλα εβαπορέ;½ φλιτζ. τσαγιού πολύ ψιλοκομμένα φυλλαράκια από φρέσκο δυόσμο;λίγη πάπρικα, σε σκόνη ή σε νιφάδες;αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι| ]Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά τα κολοκυθάκια, τη μοτσαρέλα, το τυρί κρέμα, τα αυγά, το γάλα εβαπορέ, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και λίγη πάπρικα. Αφήνω κατά μέρος.;Για τα ταρτάκια: Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.;Απλώνω τα φύλλα κρούστας το ένα ακριβώς επάνω στο άλλο, σε μια επίπεδη επιφάνεια, λαδώνοντάς τα ελαφρώς ένα-ένα. Με ένα στρογγυλό κουπ-πατ με διάμετρο 10 εκ. κόβω 6 δίσκους φύλλων (κάθε δίσκος δηλαδή αποτελείται από 4 φύλλα. Αν δεν έχετε κουπ πατ, κόβετε τους δίσκους με ένα κοφτερό μαχαιράκι δίχως δόντια, έχοντας σαν οδηγό ένα πιατάκι του καφέ.;Εφαρμόζω προσεκτικά τους δίσκους σε 6 ατομικά φορμάκια για ταρτάκια (ή στις θήκες ενός δίσκου για μάφινς). Τα γεμίζω με το μείγμα της γέμισης και τα ψήνω για 20 λεπτά, μέχρι η γέμιση να σφίξει. Τα σερβίρω ζεστά ή χλιαρά.[/lt_recipe] -->
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 35 λεπτά.
Servings 6
Best Season Για όλες τις εποχές
Υλικά
    Για τα ταρτάκια
  • 4 φύλλα κρούστας
  • 100 γρ. βούτυρο Luprak, λιωμένο
  • Για τη γέμιση
  • 1 φλιτζ. τσαγιού τριμμένα και πολύ καλά στυμμένα κολοκυθάκια
  • 1 φλιτζ. τσαγιού μοτσαρέλα Arla, τριμμένη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού τυρί κρέμα Arla
  • 2 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα εβαπορέ
  • ½ φλιτζ. τσαγιού πολύ ψιλοκομμένα φυλλαράκια από φρέσκο δυόσμο
  • λίγη πάπρικα, σε σκόνη ή σε νιφάδες
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
    Για τη γέμιση
  1. Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά τα κολοκυθάκια, τη μοτσαρέλα, το τυρί κρέμα, τα αυγά, το γάλα εβαπορέ, το δυόσμο, αλάτι, πιπέρι και λίγη πάπρικα. Αφήνω κατά μέρος.

  2. Για τα ταρτάκια
  3. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C.
    Απλώνω τα φύλλα κρούστας το ένα ακριβώς επάνω στο άλλο, σε μια επίπεδη επιφάνεια, λαδώνοντάς τα ελαφρώς ένα-ένα. Με ένα στρογγυλό κουπ-πατ με διάμετρο 10 εκ. κόβω 6 δίσκους φύλλων (κάθε δίσκος δηλαδή αποτελείται από 4 φύλλα. Αν δεν έχετε κουπ πατ, κόβετε τους δίσκους με ένα κοφτερό μαχαιράκι δίχως δόντια, έχοντας σαν οδηγό ένα πιατάκι του καφέ.

  4. Εφαρμόζω προσεκτικά τους δίσκους σε 6 ατομικά φορμάκια για ταρτάκια (ή στις θήκες ενός δίσκου για μάφινς). Τα γεμίζω με το μείγμα της γέμισης και τα ψήνω για 20 λεπτά, μέχρι η γέμιση να σφίξει. Τα σερβίρω ζεστά ή χλιαρά.

Keywords: κολοκυθοταρτακια «στο πι φι»

Σας ευχαριστώ!