Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κολοκυθολούλουδα γεμιστά με φέτα και μυζήθρα

Κολοκυθολούλουδα γεμιστά με φέτα και μυζήθρα
Αξιολογήσεις 5 από 2 ψήφους
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 5 λεπ Total Time: 20 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 25-30 κολοκυθολούλουδα (κολοκυθοκορφάδες)
  • 150 γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη
  • 200 γρ. μυζήθρα Κρήτης
  • 6-7 φύλλα δυόσμο, ψιλοκομμένα
  • 2 αυγά
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • Για τον χυλό
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 230 ml νερό
  • 1 αυγό
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • Για αρωματισμένο γιαούρτι
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα μυρωδικά (σχοινόπρασο, δυόσμο, ρίγανη…)
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βάζω τα κολοκυθάκια και τα λουλουδάκια σε ένα μπολ και κρύο νερό και τα πλένω απαλά. Τα στραγγίζω και τα σκουπίζω απαλά με χαρτί κουζίνας.

  2. Σε ένα μπολ ανακατεύω τη φέτα, την μυζήθρα, τα αυγά, τον δυόσμο, λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Με ένα κουταλάκι γεμίζω τα λουλουδάκια με μπόλικη γέμιση μέχρι επάνω.

  3. Βάζω μια κατσαρόλα με αρκετό ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

  4. Σε ένα μπολ ανακατεύω τα υλικά για τον χυλό. Βουτάω ένα ένα τα λουλουδάκια και τα τηγανίζω για 4-5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Στο ίδιο κατσαρολάκι τηγανίζω και τα μικρά κολοκυθάκια. Τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνω σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν.

    Τα σερβίρω ζεστά με το αρωματισμένο γιαούρτι.

Keywords: κολοκυθολούλουδα γεμιστά με φέτα,μυζήθρα

Σας ευχαριστώ!