Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κόκκινο σπαγγέτι με παντζάρι και φουντούκια

Κόκκινο σπαγγέτι με παντζάρι και φουντούκια
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Cooking Method
Cuisine
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 12 λεπ Total Time: 22 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 400 γρ. σπαγγέτι Νο 6
  • 3 ωμά παντζάρια (μόνο τα κεφάλια), καθαρισμένα
  • 80 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
  • 50 γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγα φουντούκια καβουρδισμένα, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, με καλά αλατισμένο νερό βράζω τα σπαγγέτι, al dente. Κρατάω ½ φλιτζάνι από το νερό του βρασμού και τα σουρώνω.

  2. Βάζω στο μπλέντερ τα παντζάρια κομμένα σε κομμάτια, τα φουντούκια, την γραβιέρα, το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βάζω σε λειτουργία το μπλέντερ και προσθέτω το ελαιόλαδο και το νερό που έχω κρατήσει από το βράσιμο των ζυμαρικών, σταδιακά και εναλλάξ μέχρι να δημιουργηθεί μια κόκκινη κρέμα.

  3. Αδειάζω την κρέμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτω τα σπαγγέτι. Ανακατεύω με 2 κουτάλια για να «βραχούν» καλά τα ζυμαρικά και σερβίρω σε μια πιατέλα.

  4. Σκορπίζω λίγα καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα φουντούκια και σερβίρω αμέσως.

Note

Το κόκκινο σπαγγέτι μπορεί να γίνει vegan και νηστίσιμο, αφαιρώντας την γραβιέρα και προσθέτοντας 1 κουταλιά σούπας ταχίνι.

Keywords: κόκκινο σπαγγέτι με παντζάρι,φουντούκια

Σας ευχαριστώ!