Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Κεφαλοτύρι πανέ με μαρμελάδα πιπεριάς

Κεφαλοτύρι πανέ με μαρμελάδα πιπεριάς
Αξιολογήσεις 4 από 1 ψήφους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 40 λεπ Total Time: 55 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 400 γρ. Κεφαλοτύρι Κρήτης, κομμένο σε μπαστουνάκια
  • 3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά, ελαφρά χτυπημένα
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • Για την μαρμελάδα πιπεριάς
  • 10 μεγάλες κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 πιπερίτσες τσίλι
  • 100 ml χυμό λεμονιού
  • 100 ml ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού μαντζουράνα φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
    Για τη μαρμελάδα πιπεριάς
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στο γκριλ. Απλώνω τις πιπεριές σε ένα ταψάκι και τις ψήνω μέχρι να μαυρίσει η επιφάνειά τους (φροντίζω να τις γυρίζω τακτικά για να ψηθούν ομοιόμορφα).

  2. Βγάζω τις πιπεριές από το φούρνο τις αφήνω να κρυώσουν για λίγο, τις ξεφλουδίζω και αφαιρώ κοτσάνια και σπόρους. Τις ψιλοκόβω και τις ρίχνω σε μια κατσαρόλα. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και βράζω σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου.

  3. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιώ με ένα ραβδομπλέντερ. Ξαναβάζω την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζω για 3-4 λεπτά ακόμα μέχρι να δέσει.

  4. Αδειάζω τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα και σφραγίζω με το καπάκι. Αναποδογυρίζω τα βάζα και τα αφήνω έτσι μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Διατηρώ τη μαρμελάδα στο δροσερό μέρος.

  5. Για το κεφαλοτύρι πανέ
  6. Στρώνω μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Βρέχω ελαφρά τα μπαστουνάκια τυριού με λίγο νερό και τα πανάρω. Πρώτα στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά. Τα αραδειάζω στη λαμαρίνα και ψήνω για 15 λεπτά.
    Σερβίρω τα μπαστουνάκια τυριού με τη μαρμελάδα πιπεριάς.

Keywords: κεφαλοτύρι πανέ με μαρμελάδα πιπεριάς

Σας ευχαριστώ!