Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Καροτόσουπα με κανέλα και πορτοκάλι

Καροτόσουπα με κανέλα και πορτοκάλι
Cooking Method
Χρόνος
Prep Time: 10 λεπ Cook Time: 40 λεπ Total Time: 50 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
  • 1½ κιλό καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 500 ml χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος ή έτοιμος συσκευασμένος
  • 800 ml ζωμός λαχανικών (ή κοτόπουλου)
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
  • 2 κουτ. σούπας ξερός βασιλικός (ή ξερός δυόσμος), τριμμένος
  • 200 ml φρέσκο γάλα
  • 4 - 6 κουτ. σούπας γιαούρτι της αρεσκείας μας, για το σερβίρισμα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτω τα καρότα και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 -3 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γυαλίσουν καλά. Ρίχνω και το σκόρδο και το σοτάρω για ½ λεπτό, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του.

  2. Σβήνω με το χυμό πορτοκαλιού και μαγειρεύω για 1 λεπτό. Προσθέτω το ζωμό, την κανέλα, αλάτι και πιπέρι και, όταν το υγρό πάρει μια βράση, χαμηλώνω τη φωτιά, μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και μαγειρεύω για 25 - 30 λεπτά, μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν αλλά να μην διαλύονται. Προσθέτω το βασιλικό (ή το δυόσμο) και μαγειρεύω για άλλα 5 λεπτά.

  3. Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά και πολτοποιώ τη σούπα σε δόσεις, στο μπλέντερ ή στο μούλτι. Την ξαναβάζω στην κατσαρόλα, προσθέτω το γάλα και μαγειρεύω για 1 λεπτό, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά. Μοιράζω τη σούπα σε μπολάκια ή σε βαθιά πιάτα, προσθέτω από 1 κουτ. σούπας γιαούρτι σε κάθε μερίδα και πασπαλίζω με κάρι, κατά βούληση.

Keywords: Καροτόσουπα,με,κανέλα,και,πορτοκάλι

Σας ευχαριστώ!