Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Καλαμπόκι ψητό με πικάντικη σάλτσα τσίλι

Kalampoki
Cooking Method
Δυσκολία Για αρχάριους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Cook Time: 20 λεπ Total Time: 35 λεπτά.
Servings 4
Best Season Καλοκαίρι
Υλικά
  • 4 φρέσκα καλαμπόκια
  • Για το ψήσιμο
  • 1 κουτ. γλυκού σκόρδο, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού τσίλι, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού πάπρικα, καπνιστή
  • Σπόρους κόλιανδρο
  • Αποξηραμένη πιπεριά τσίλι
  • Σιναπόσπορος
  • Αλάτι χοντρό
  • Για τη σάλτσα
  • 5-6 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 1 κουτ. γλυκού σκόρδο, σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • αλάτι
Εκτέλεση
    Για τη σάλτσα
  1. Προθερμαίνω το φούρνο στο γκριλ. Απλώνω τις πιπεριές Φλωρίνης σε μια λαμαρίνα και τις ψήνω μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους. Φροντίζω να τις γυρίζω τακτικά ώστε να ψηθούν ολόγυρα. Βγάζω τις πιπεριές από το φούρνο, τις μεταφέρω σε μια σακούλα τροφίμων και τις αφήνω εκεί να κρυώσουν.

  2. Αφαιρώ τη φλούδα και τους σπόρους από τις πιπεριές και τις μεταφέρω στο μπλέντερ. Προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιώ μέχρι να γίνουν κρέμα.

  3. Για τα καλαμπόκια
  4. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό ρίχνω τα καλαμπόκια και τα βράζω για 15 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξεκινήσει ο βρασμός). Σε ένα μπολάκι ανακατεύω τα υλικά του ψησίματος.

  5. Βγάζω τα καλαμπόκια από την κατσαρόλα και τα μεταφέρω σε μια σχάρα τοποθετημένη επάνω σε ένα ταψάκι. Πασπαλίζω με το μείγμα και ψήνω στο γκριλ για 15-20 λεπτά.
    Αν μπορούμε και έχουμε έτοιμη θράκα για bbq, αντί να τα ψήσουμε στο γκριλ τα ψήνουμε στη θράκα. Σαφώς πιο νόστιμα!
    Σερβίρω τα καλαμπόκια με χοντρό αλάτι και τη σάλτσα τσίλι.

Note

Tip: Αν δεν έχετε χρόνο να ψήσετε φρέσκες πιπεριές, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμες ψημένες πιπεριές από βάζο. Λίγη προσοχή στο αλάτισμα γιατί είναι ήδη αλμυρές λόγω της άλμης που συντηρούνται.

Keywords: Καλαμπόκι ψητό

Σας ευχαριστώ!