Ρυθμίσεις Εκτύπωσης:

Γλιστρίδα με ντρέσινγκ από γιαούρτι και ροδάκινο

Γλιστρίδα με ντρέσινγκ από γιαούρτι και ροδάκινο
Αξιολογήσεις 5 από 1 ψήφους
Χρόνος
Prep Time: 15 λεπ Total Time: 15 λεπτά.
Servings 4
Υλικά
  • 3 ώριμες αλλά σφικτές ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • 700 γρ. γλιστρίδα (τα φύλλα και οι τρυφερές κορυφές), πλυμένη και στεγνή
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ελιές της αρεσκείας μας, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης (ή 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη)
  • Για το ντρέσινγκ
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αγελαδινό γιαούρτι
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 μεγάλο ροδάκινο, πολτοποιημένο στο μούλτι και περασμένο, αν θέλουμε, από λεπτή σήτα
  • χυμός από ½ λεμόνι
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνω τις ντομάτες, τη γλιστρίδα, τις ελιές και τη ρίγανη. Ανακατεύω καλά και απλώνω το μείγμα σε μια φαρδιά πιατέλα.

  2. Ντρέσινγκ
  3. Χτυπάω με το πιρούνι όλα τα υλικά του σε ένα μπολάκι, μέχρι να φτιάξω μια λεία σάλτσα.
    Περιχύνω τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και σερβίρω αμέσως.

Keywords: γλιστριδα με ντρεσινγκ απο γιαουρτι ροδακινο

Σας ευχαριστώ!