- 3 ώριμες αλλά σφικτές ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε μικρά κυβάκια
- 700 γρ. γλιστρίδα (τα φύλλα και οι τρυφερές κορυφές), πλυμένη και στεγνή
- ½ φλιτζ. τσαγιού ελιές της αρεσκείας μας, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
- 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης (ή 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη)
Για το ντρέσινγκ
- 1 φλιτζ. τσαγιού αγελαδινό γιαούρτι
- 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 1 μεγάλο ροδάκινο, πολτοποιημένο στο μούλτι και περασμένο, αν θέλουμε, από λεπτή σήτα
- χυμός από ½ λεμόνι
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Keywords:
γλιστριδα με ντρεσινγκ απο γιαουρτι ροδακινο